Nieuwbouw Nieuws

Zó creëer je een retro interieurstijl in jouw huis

31-07-2020
Zó creëer je een retro interieurstijl in jouw huis
De retro interieurstijl is zoals de naam al zegt retro… Maar ook tijdloos! We blijven hem terugzien komen, maar hij wordt telkens in een nieuw jasje gestoken. Deze interieurstijl kent elementen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Hippe kleuren, motieven en printjes, retro tapijten en vintage meubels zorgen voor de juiste look in jouw huis. Lees in deze blog hoe jij een retro interieurstijl in jouw huis creëert!

Retro kleuren en printjes
Hou je van kleuren en printjes? Dan is de retro interieurstijl iets voor jou! Deze stijl kenmerkt zich namelijk door het gebruik van veel kleur. Met name warme kleuren als mosterdgeel, olijfgroen, denimblauw, oudroze, okergeel en bruin doen het goed bij deze interieurstijl. Tegenwoordig gebruikt men ook steeds meer pasteltinten. Verwerk de kleuren die jij het mooist vindt in je meubels, muren en accessoires.

Zeker niet onbelangrijk bij deze stijl zijn printjes! Ga je voor een echte retro look in je huis, dan kun je kiezen voor behang met een grafisch printje. Vind je dit toch wat te gewaagd of te druk? Kies er dan voor om één muur te behangen en de andere muren neutraal te houden. Of kies ervoor om al je muren neutraal te houden en voeg lijstjes toe met posters met grafische prints. Ook met behulp van accessoires kun je grafische printjes in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor kussens met een leuk printje voor op de bank!

Ook zeer geschikt bij deze interieurstijl is een prachtige eikenhouten visgraatvloer. Dit oogt chique en stijlvol en komt vaak terug in de retro interieurstijl.

Tenslotte is het belangrijk om te kiezen voor geschikte raamdecoratie die past bij de rest van de inrichting. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen. Deze zijn praktisch, voordelig, sfeervol én beschikbaar in veel verschillende kleuren, zoals blauw, bruin, groen, rood of roze. Je kunt kiezen uit verduisterende, lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen, waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt! Benieuwd uit welke kleuren en materialen rolgordijnen je kunt kiezen? Neem een kijkje op de website van ilumio voor rolgordijnen en andere raamdecoratie!

Retro meubels
Nu je hebt besloten welke kleuren en printjes je wilt gebruiken binnen jouw interieur, is het tijd om te kiezen voor bijpassende retro meubels. Kenmerkend voor de retro stijl zijn meubels met ronde, slanke vormen en zachte lijnen. Creëer op deze manier een open en transparant interieur.

Materialen als plastic en hout zijn populair bij de retro interieurstijl. Plaats plastic kuipstoeltjes aan de keukentafel en kies voor houten meubels, zoals ronde salon- of bijzettafeltjes en een houten tv meubel. Plaats ook fauteuils in de woonkamer met een laag zitvlak en leren bekleding en kies voor een comfortabele bank met ronde vormen.

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe meubels te kopen met een retro look of om langs de kringloopwinkel te gaan voor retro of vintage meubels.

Accessoires
Maak je interieur compleet door accessoires te plaatsen. Bouw je huis niet te vol met accessoires, aangezien de retro interieurstijl van zichzelf al vrij druk en opvallend is. Kies voor blikvangers, zoals een mooie bolvormige lamp, een platenspeler of grammofoonplaat of een opvallend retro tapijt. Vul je inrichting aan met posters en kussens met grafische printjes. Plaats tenslotte bijzettafeltjes in de woonkamer met daarop vazen in opvallende kleuren en vormen en zet er mooie bloemen in. Met behulp van accessoires maak jij je interieur uniek, persoonlijk en gezellig!

Meta description :
De retro stijl is zoals de naam al zegt retro… Maar ook tijdloos! We blijven hem terugzien komen, maar hij wordt telkens in een nieuw jasje gestoken. Deze interieurstijl kent elementen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Lees in deze blog hoe jij een retro interieurstijl in jouw huis creëert!

Bron: van 31-07-2020