Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouwwoning inrichten met een luxe slaapkamer

18-08-2020

Ben je de trotse eigenaar geworden van een nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! Nu de spannende tijd rond de aankoop voorbij is, kun je aan slag met het leuke werk: het interieur gaan ontwerpen. Vooral aan de woonkamer, keuken en badkamer worden vaak veel tijd en aandacht besteed. Maar vergeet ook vooral de slaapkamers niet! Mensen brengen hier minimaal een derde van hun tijd door, dus het is belangrijk goed na te denken over de inrichting. Wil jij echt een luxe slaapkamer realiseren, doe dan je voordeel met de onderstaande tips.

De beste indeling van een slaapkamer

Bij het inrichten van een slaapkamer gaat het allereerst om de indeling. Want wat is de beste plek voor het bed, en waar komen een of meerdere kasten? Wil je ook een bureau in de kamer plaatsen waaraan je kunt werken? Het kan een hele puzzel zijn om te zorgen voor voldoende loopruimte. Meet de slaapkamer op (als je de sleutel van je woning al hebt ontvangen) of pak de bouwtekeningen erbij. Maak een plattegrond waarop je aangeeft waar de deur en de ramen geplaatst zijn. Maak vervolgens meerdere schetsen waarin je varieert met de plaats van het bed en de kasten, en andere zaken zoals eventueel een bureau. Al snel blijkt welke indeling het meest praktisch is en een mooie verdeling van de meubels in de kamer geeft.

Het gebruik van materialen

Nu je een idee hebt van de indeling, kun je gaan nadenken over het gebruik van materialen. Een bed is het meest belangrijke onderdeel van je slaapkamer, aangezien je hierin veel tijd doorbrengt. Maar omdat het behoorlijk wat ruimte inneemt in een kamer is het ook echt een blikvanger. Een luxe slaapkamer is niet compleet zonder een design bed. Hierbij heb je de keuze uit diverse materialen en vormen. Een luxe stoffen boxspring? Of liever een chique houten bed dat lijkt te zweven? Het materiaal van het bed kun je terug laten komen in de (eventueel op maat gemaakte) kledingkasten, of het hoofdbord bij het bed.

Online kun je een hoop inspiratie vinden voor de inrichting van slaapkamers. Toch liever een slaapkamer ontwerpen met professionele hulp? Neem dan contact op met de beddenspecialist De Suite.

Nadenken over het kleurgebruik in de slaapkamer

Een slaapkamer heeft natuurlijk als hoofddoel dat je er goed kunt slapen. Het kleurgebruik is hierbij van groot belang. Kleuren als grijs- en bruintinten komen vaak in moderne slaapkamers voor, maar zijn tegelijkertijd ook tijdloos. Liever een iets meer uitgesproken kleur? Blauw, groen en geel hebben een positief effect op de nachtrust. Kijk uit met de kleuren rood en paars, aangezien deze juist voor een kortere en onrustigere slaap zorgen. Een kamer krijgt een extra luxueuze uitstraling wanneer de overheersende kleur vaker terugkomt (of in ieder geval dezelfde kleurtonen). Hierboven werd al het voorbeeld genoemd van een hoofdbord in dezelfde kleur als het bed, maar je kunt hierbij ook denken aan de kleuren op de muren en van accessoires zoals kussens en het beddengoed.

Luxe matras en beddengoed

De punten die hierboven genoemd worden hebben vooral betrekking op de uitstraling van een slaapkamer. Luxe wordt echter niet alleen bepaald door de uitstraling, maar ook door het comfort. Hiervoor is het matras erg belangrijker. Geven een matras en hoofdkussen goede ondersteuning passend bij je lichaamsbouw, persoonlijke voorkeuren voor materialen en stevigheid, favoriete slaaphouding, gevoelstemperatuur en eventuele specifieke slaapproblemen? Dan kan je lichaam ’s nachts goed uitrusten en voorkom je lichamelijke klachten. Ook het beddengoed speelt een belangrijke rol bij een luxe gevoel van een slaapkamer. Bamboe en katoen bijvoorbeeld houden je lichaam warm, maar ventileren ook uitstekend.

Succes met het ontwerpen van je luxe slaapkamer, en geniet ervan zodra deze gerealiseerd is!

Bron: van 18-08-2020