Nieuwbouw Nieuws

Moderne vloeren voor in een nieuwbouwwoning

01-09-2020

Als je een nieuwbouwwoning gaat inrichten, begin je vaak bij de vloer. Het is een belangrijk element voor de sfeer, maar het heeft natuurlijk ook een hele praktische kant. Welke vloersoort past er het beste bij jouw stijl en wensen? Hieronder hebben we vier mooie voorbeelden van moderne vloeren op een rij gezet.

Marmoleum / linoleum

Linoleum is een moderne vloersoort die steeds populairder wordt. Het is een natuurlijk product dat vooral bestaat uit lijnzaadolie aangevuld met jute, gemalen kurk, houtmeel en/of hars. Hoewel de vloer maar een paar millimeter dik is, is het toch ontzettend sterk en slijtvast. Je kunt er dus jaren plezier van hebben! Het duurzame product wordt onder andere geproduceerd door Forbo. Deze fabrikant heeft linoleum vloeren de merknaam ‘marmoleum’ gegeven. De term verwijst naar het bekende gemarmerde effect. Daarnaast zijn marmoleum vloeren verkrijgbaar als een egaal product of met een stoere betonlook, in allerlei verschillende kleuren. Je kunt het kopen op rol of in een handige click-variant die je eenvoudig zelf kunt leggen.

PVC vloer

PVC vloeren (polyvinylchloride) mogen ook niet ontbreken in dit rijtje. Het is de moderne en sterke variant van een vinyl vloer. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen kunststof met daarbovenop een dessin en een harde toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vloer krasvast, slijtvast en ontzettend sterk is. Zelfs bij intensief gebruik gaat het lang mee! Daarnaast is het materiaal vochtbestendig, hygiënisch en geschikt voor vloerverwarming. Kies voor een PVC vloer met een realistische houtlook of ga voor een stoere betonlook. PVC is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en stijlen. De stroken en tegels met click-systeem zijn makkelijk zelf te leggen.

Gietvloer

Niet alleen met linoleum of PVC kun je een betonlook creëren. Ook met een gietvloer kun je de robuuste uitstraling van beton nabootsen. Het grootste verschil is dat een gietvloer helemaal naadloos is en altijd aangenaam voelt aan de voeten. Het materiaal (PU) is elastisch, onderhoudsvriendelijk en erg geschikt voor vloerverwarming. Het is wel belangrijk om deze vloersoort te laten aanleggen door professionals.

Laminaat

Als je liever wat minder geld uitgeeft aan een nieuwe vloer, blijft laminaat ook een prima optie. Je kunt het eenvoudig zelf leggen, het is gemakkelijk in onderhoud en de vloer gaat vrij lang mee. Op lange termijn zal een laminaatvloer wel eerder slijten dan bijvoorbeeld PVC stroken, linoleum of een gietvloer. Op korte termijn is het juist een hele voordelige aankoop. De keuze is aan jou!

Bron: van 01-09-2020