Nieuwbouw Nieuws

Meer sfeer in jouw nieuwbouwtuin

01-09-2020

Een nieuwbouwtuin is een ideale basis waar je alle kanten mee op kunt. Het ‘gevaar’ is alleen dat het aan het begin erg sfeerloos en onpersoonlijk oogt. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen met een aantal aanpassingen. In dit artikel leggen we uit hoe je meer sfeer krijgt in jouw nieuwbouwtuin!

Sfeervolle terrastegels

De tegels in je tuin zijn erg bepalend voor de sfeer. Neem daarom de tijd om alle mogelijkheden te bekijken. Grote vierkante tegels in een grijstint zijn altijd mooi, maar hebben wel wat meer aankleding nodig voor een gezellige uitstraling. Je kunt daarom ook eens kijken naar terrastegels in een zandkleur of keramische tegels met een houtlook. Dit brengt meteen meer warmte in de achtertuin! Combineer het eventueel met andere materialen of bijvoorbeeld met kiezelstenen.

Mooie schutting of tuinafscheiding

Ook de tuinafscheiding is een groot onderdeel van het totaalplaatje. Een groene schutting oogt direct heel gezellig, maar heeft wel veel onderhoud nodig. Een traditionele houten schutting is daarom ook een prima optie. Zorg ervoor dat het hout een warme of diepe kleur heeft. Misschien kun je een oude schutting simpelweg een opfrisser geven! Dit doe je met een transparante of dekkende beits. Als de basis al een mooie tint heeft, hoef je het alleen maar op te peppen met een transparante beits. Hierbij blijven de houtnerven zichtbaar. Je kunt ook kiezen voor een dekkende beits (in bijvoorbeeld een donkerbruine kleur) waarbij je de houtnerf niet meer ziet. Beide opties beschermen het hout tegen alle weersinvloeden en vaak ook tegen verkleuring. Voor een groot assortiment beits kun je terecht bij de webshop van onlineverf.nl. Hier kun je vanzelfsprekend ook allerlei soorten verf kopen van de beste merken.

Genoeg planten en bloemen

Je brengt de tuin pas tot leven als er genoeg planten en bloemen in staan. Wees niet bang om groots uit te pakken. Of dat nou is met een fleurige bloemenborder of tropische planten in moderne potten. Met een strakke nieuwbouwtuin als basis kun je niet snel de fout ingaan.

Gezellige loungehoek

Een goede loungeset mag eigenlijk niet ontbreken in jouw nieuwbouwtuin. Zo’n set is namelijk modern en sfeervol tegelijk. Je kunt het nog leuker aankleden door er sierkussens op te leggen en het in de winter af te maken met warme dekentjes. Of wat dacht je van een speciaal buitenkleed dat je zelfs in de regen kunt laten liggen? Maak van de loungehoek een soort extra woonkamer en de tuin wordt gegarandeerd heel gezellig.

Bron: van 01-09-2020