Nieuwbouw Nieuws

Betere afvalwerking voorkomt ongelukken

28-09-2020

Bouwen klinkt als nieuw, maar bij bouwen moet ook vaak gesloopt worden en in beide gevallen komt daarbij veel afval vrij. Vooraf is het soms lastig inschatten hoeveel afval er is, wat voor soort afval en hoe je dit moet verwerken. Toch is het belangrijk om stil te staan bij een goede afvalverwerking, want een goede afvalverwerking voorkomt ongelukken.

Ga je je huis verbouwen, een serre plaatsen of je tuin veranderen, dan krijg je ineens te maken met afval. Afval dat niet in een kliko hoort en al helemaal niet op straat. Toch heb je als je 2 hoog midden in Amsterdam woont bijvoorbeeld, niet heel veel ruimte om je afval tijdelijk op te slaan.

Aantrekkingskracht

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en zeker als er tijdens je verbouwing rondslingerend puin en gereedschappen zijn. En je staat er misschien niet bij stil maar bouwafval heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Maar ook op zwervers en struiners die denken dat er misschien nog wel wat bruikbaars tussen zit. Heb jij je afvalhout snel opgestapeld, is de kans groot dat de hele stapel instort. En dat is nou precies wat je niet wil. Met een bouwafval container voor de deur kan het sloopafval direct afgevoerd worden. Dit zorgt voor een veiliger omgeving om te verbouwen.

Niet alleen bij bouwbedrijven ook voor particulieren is daarom het huren van bouwafval containers een slimme optie. Zo voorkom je dat dat gevaarlijke stoffen ‘voor het oprapen liggen’ maar ook scherpe materialen of hout met roestige spijkers kunnen hierdoor niet zomaar op straat belanden. Een container schermt het bouwmateriaal af waardoor ongelukkig minder snel plaatsvinden.

Zakelijk of privé?

Voor bedrijven is het vaak al lastig om in te schatten hoeveel afval er werkelijk zal zijn. Een bedrijf wil niet teveel betalen maar een te kleine container werkt vertragend en kan zorgen voor zorgwekkende situaties. Als richtlijn kan aangehouden worden dat een 6m³ of 10m³ bouwcontainers genoeg ruimte bieden.

Naast deze grotere bouwcontainers is het voor huisrenovaties of kleine verbouwingen ook mogelijk een 3m³ containers te huren. Deze containers worden vaak gebruikt bij huisrenovaties en kleine verbouw werkzaamheden zoals een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel. Daarnaast zijn de kleinere containers ook fijn voor lastigere locaties. Dankzij hun kleinere omvang zijn ze eenvoudiger te plaatsen.

Wil je helemaal geen risico lopen dan is de "direct laden" service een goede optie. Deze container kan binnen 30 minuten gevuld worden waarna de container direct weer meegenomen wordt om te legen. Zo blijft puin op de bouwplaats minimaal en maar kort aanwezig. Zeker voor grote steden als Amsterdam waar het plaatsen van een grote container niet altijd kan, is dit een goede optie.

Tuinrenovatie?

Ook bij het opknappen van je tuin, komt er heel wat groenafval kwijt. Denk aan het weghalen van heggen en struiken. Een groenafval container is dan een goede optie.

Wist je trouwens dat er voor elk soort afval een andere container te huren is. Denk daarbij aan bouw en sloopafval, grofvuil, schoonpuin, dakafval, houtafval, grondafval en groenafval dus.

Bron: van 28-09-2020