Nieuwbouw Nieuws

De voordelen van een schuifpui

19-10-2020

Menig huis heeft tegenwoordig een schuifpui. Maar waarom eigenlijk? Waarom kiezen zoveel mensen ervoor om hun huis met een schuifpui te verfraaien? We zetten graag alle overtuigende voordelen van een schuifpui voor je op een rijtje.

Veel licht binnen

Er zijn genoeg huizen die niet het geluk hebben dat er voldoende licht binnenvalt, bijvoorbeeld doordat het huis van de buren heel dichtbij staat of een boom in de tuin, in de straat of in de tuin van de buren het licht tegenhoudt. Een schuifpui is eigenlijk gewoon een heel groot raam, waardoor de zon ineens wel alle kansen heeft om naar binnen te schijnen.

Verbinding met de tuin

We hebben steeds vaker een hete zomer. Misschien warmt jouw huis snel op en zou je het liefst alle deuren en ramen opengooien. Of wellicht blijft je huis juist lekker koel maar zou je in het voor- en najaar wel wat eerder de warmte binnen willen laten. Een schuifpui schuif je eenvoudig open, waardoor je eerder even naar buiten loopt, lekker buiten eet of binnen op je favoriete stoel van het zonnetje geniet. Je huis lijkt ruimer en je tuin idem dito.

Meer ruimte op het terras

Wanneer je terras direct aan je huis grenst, moet je vaak rekening houten met openslaande ramen en deuren en zodoende de eerste meter van het terras vrijhouden. Bij een schuifpui hoeft dit niet, waardoor je meer bruikbare ruimte op je terras hebt.

Meerwaarde voor je woning

Een schuifpui wordt door de meeste kopers als een meerwaarde gezien. Je huis is daardoor al snel heel wat duizenden euro’s extra waard.

We zien daarnaast dat veel mensen, als ze voor een schuifpui kiezen, voor een kunststof schuifpui kiezen? Waarom specifiek dit type? Ten eerste isoleert kunststof een heel stuk beter dan hout. Je bespaart er veel energie mee en het verbetert het wooncomfort in huis. Als je op dit moment ramen met houten kozijnen hebt, dan kan een schuifpui met kunststof deuren je energie besparen, ondanks dat je meer ramen hebt. Zeker wanneer je kiest voor isolerend glas, zoals HR++ dubbel glas. Een kunststof schuifpui laat zich verder vederlicht bedienen en is in nagenoeg alle kleuren leverbaar.

Overweeg je om een schuifpui te laten plaatsen? Dan is dit de perfecte tijd! Bij veel woningeigenaren ontstaat dit idee pas in het voorjaar, waardoor je door drukte bij de installateur mogelijk te laat bent voor een heerlijke zomer. Oriënteer je dus nu en wees ruim op tijd!

Bron: van 19-10-2020