Nieuwbouw Nieuws

Extra sfeer creëren met accessoires: 4 tips

29-10-2020

Het wordt weer vroeger donker en de temperaturen gaan omlaag. Bovendien brengen we steeds meer tijd in eigen huis door. Je wilt je huis daarom warm en knus inrichten. Maar hoe pak je dat aan? Met een paar simpele trucs bereik je een groots effect, zonder dat het veel kost. Vier tips voor een kleine upgrade van je interieur door middel van accessoires.

1. Haal de herfst naar binnen! Zoek bijvoorbeeld in het bos wat mooie bladeren, leg ze thuis op de kachel om ze te drogen (tip: leg er iets zwaars op, dan worden ze tijdens het drogen mooi plat) en lijst ze in. Dat is weer eens wat anders dan een schilderij aan de wand. Zet op tafel een schaal of mand neer die je vult met dennenappels. Scoor een leuk vaasje en zet daarin een tak met was besjes. Kortom, verwerk elementen van de natuur in je huis!

2. Pimp je fauteuil of bank! Ben je een beetje uitgekeken op je zitmeubels, maar wil je er geen afscheid van nemen omdat ze zo lekker zitten? Of past de kleur niet meer bij je interieur? Dat is simpel oplossen. Gewoon een plaid kopen en op je favoriete zitmeubel leggen. Met een plaid geef je de huiskamer een warme, gezellige sfeer. Bovendien zit het natuurlijk meteen een stuk warmer, dus ook comfortabeler. Zo sla je dus mooi twee vliegen in één klap!

3. Kaarsen zijn echte sfeermakers. Je hebt ze in allerlei vormen, formaten en kleuren. Dat geeft je de mogelijkheid om precies die kaarsen te zoeken die passen bij jouw interieur. Een kaars heeft eigenlijk drie voordelen tegelijk. Op de eerste plaats zijn ze mooi om te zien, ten tweede zorgen ze voor extra licht in huis en ten derde dragen ze nog bij aan het verwarmen van je kamer ook! Ga je voor nog meer beleving, kies dan voor een geurkaars!

4. Kies de juiste lamp! Het licht in je woonkamer is van doorslaggevend belang bij het ervaren van sfeer. De intensiteit van het licht moet precies goed zijn, maar ook de kleur is van belang. Het licht moet niet te fel zijn en bij voorkeur een warme kleur hebben. Met de nieuwe generatie led kun je alle kanten op. Je kunt led in alle denkbare tinten krijgen en vaak kun je lampen tegenwoordig geheel afstellen naar jouw eigen wens!

Bron: van 29-10-2020