Nieuwbouw Nieuws

Hoe richt jij jouw thuiswerkplek in?

23-11-2020

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden. Een ergonomische thuiswerkplek is nu noodzakelijk om productief te blijven. Veel thuiswerkers werken nog steeds met de laptop op de schoot. Dit is erg onverantwoord en totaal niet ergonomisch. Het is dus tijd voor verandering! Met een ergonomische werkplek voorkom je lichamelijke klachten en ben je veel productiever. Maar waaruit bestaat een thuiswerkplek en hoe richt je deze ergonomische in? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat voor meubilair hoort nou in een thuiswerkplek?

Start met het plaatsen van ergonomisch kantoormeubilair in jouw thuiswerkplek. Dit vormt de ergonomische basis voor jouw thuiswerkplek. Maar met alleen meubilair wordt jouw thuiswerkplek niet echt inspirerend. Hoe kan je daar wel voor zorgen? Plaats planten in jouw thuiswerkplek, hang een prikbord op met leuke briefjes of zorg voor inspirerend kleurgebruik in jouw thuiswerkplek. Meer inspiratie zorgt voor nieuwe ideeën en een hogere productiviteit.

Wat is verder belangrijk?

Ergonomisch kantoormeubilair en een inspirerende thuiswerkplek vormen nog niet de perfecte thuiswerkplek. De verlichting en opslagruimte is ook erg belangrijk, want deze zorgen ervoor dat je zonder irritaties door kunt werken. Neem nou een bureau met rondslingerende documenten, wie wil daar nou aan werken? Zorg er daarom voor dat je bureau opgeruimd is. Hoe doe je dat het beste? Plaats een archiefkast in jouw thuiswerkplek, waarin jij al jouw documenten veilig kan opbergen.

Naast opslagruimte is de verlichting in jouw thuiswerkplek belangrijk. Volgens de Arbowet moet jouw thuiswerkplek goed verlicht zijn. De beste manier is om natuurlijk licht te gebruiken. Dus doe het rolgordijn omhoog en jouw thuiswerkplek is natuurlijk verlicht! Daglicht verhoogt jou productiviteit, handig toch?

Welke kast past het beste bij mijn thuiswerkplek?

De ruimte van jouw thuiswerkplek bepaald vaak welke kast het beste bij jou past. Heb je weinig ruimte? Dan past een persoonlijke lade goed bij jou. Deze monteer je eenvoudig onder je bureau, waardoor je slim om kunt gaan met je ruimte. Heb je genoeg ruimte voor een grote kast? Dan past een archiefkast of roldeurkast beter bij jouw thuiswerkplek.

Neem je gezondheid serieus

Ergonomie in jouw thuiswerkplek is het meest belangrijk. Met een ergonomische thuiswerkplek voorkom je lichamelijke klachten zoals nek- en rugklachten. Wat is je gezondheid waard? Investeer in ergonomisch kantoormeubilair om deze zorgen weg te halen. Kies verstandig en luister naar je eigen lichaam. Alle complete thuiswerkplekken op de SKEPP webshop voldoen aan de Arbowet, zo ben je verzekerd van een ergonomische thuiswerkplek!

Bron: van 23-11-2020