Nieuwbouw Nieuws

Creëer een veilig gevoel met brandwerende gipsplaten

30-11-2020

Een gipsplaat wordt bij vrijwel iedere verbouwing gebruikt. Ze zijn fijn om wanden en plafonds mee af te werken en leggen een goede basis. Daarnaast zijn gipsplaten ook een uitstekend materiaal om de brandveiligheid van een pand te vergroten. Bij 123Gipsplaten.nl bieden ze de brandwerende gipsplaat. Deze is speciaal ontwikkeld om een ruimte brandwerend te maken. Wil je weten hoe? Je leest het in dit artikel.

Brandwerende gipsplaten voor een vertragende werking

Gips is een geschikt materiaal in de strijd tegen branddoorslag en brandoverslag. Zo zorgt gips ervoor dat er meer tijd is voor bewoners en gasten om te vluchten en voor de brandweer om het gebouw te redden. Brandwerende gipsplaten zijn speciaal ontwikkeld om de overslag van brand te vertragen. De vezels in de kern van brandwerende gipsplaten zorgen voor een verhoogde brandwerendheid, hierdoor heeft hij ook een hogere volumieke massa dan een ‘normale’ gipsplaat.

De brandwerende gipsplaat in verschillende toepassingen

Een brandwerende gipsplaat kan als een reguliere gipsplaat worden ingezet. In principe is de gipsplaat dan ook voor iedere situatie te gebruiken. Wanneer je een ruimte hebt die aan andere ruimtes of woningen grenst, is de inzet van een brandwerende gipsplaat een goede oplossing. Zo vertraag je de overslag bij brand. Je kunt brandwerende gipsplaten gebruiken voor de bekleding van scheidingswanden, plafonds of andere doeleinde.

Wat zijn de voordelen van brandwerende gipsplaten?

Brandwerende gipsplaten hebben naast de hoge brandwerendheid nog vele andere voordelen. De gipsplaten kunnen namelijk binnenshuis eenvoudig gebruikt worden: schroef ze simpelweg tegen een lelijke muur aan en je hebt een keurige nieuwe muur. Dit maakt van de gipsplaat een simpele oplossing. Ook is de prijs van een gipsplaten laag en kun je de gipsplaten makkelijk overschilderen, behangen of betegelen. Ook kun je de gipsplaat inzetten voor geluidsoverlast; een gouden combinatie met isolatiemateriaal.

Zoals je kunt lezen heeft een brandwerende gipsplaat veel voordelen. Kies voor deze gipsplaat en bescherm jouw pand tegen de verspreiding van brand.

Bron: van 30-11-2020