Nieuwbouw Nieuws

De waarde van je nieuwbouwhuis verhogen doe je zo

01-12-2020

Een nieuw huis bouw je vooral om er heerlijk in te gaan wonen. Maar daarnaast is het voor jou misschien ook een spaarpotje voor later. Met deze slimme investeringen, verhoog je direct de marktwaard van jouw nieuwbouwhuis.

Een carport geeft comfort

Een hele slimme zet is het bouwen van een carport. Een carport zorgt namelijk niet alleen voor meerwaarde maar ook voor meer comfort. Zo hoef je met een carport in de winter geen ruiten meer te krabben. Daarnaast is een carport ook nog een beter voor de conditie van je auto omdat het roestvorming, maar ook schade door bijvoorbeeld vallende takken voorkomt. En je kan voortaan altijd droog instappen. Als dat niet prettig is... Zo zet jij voortaan rustig al je spullen in de auto. Raak je niet in de stress van kinderen die in of uit zitjes gehaald moeten worden, en trek je rustig je kleding nog even recht voor je gaat zitten. Met een carport trek je dus nooit meer overhaast de autodeuren dicht.

Het multi functionele tuinhuis

Een tuinhuis geeft, net als een carport direct meerwaarde aan je woning. Daarnaast kan een tuinhuis met gemak meegroeien met de levensfase waarin jij je bevindt. Zo kun je er een extra werkplek van maken als je geen kamers in huis over hebt. Je gaat in de ochtend gewoon ‘naar kantoor’ en in de avond sluit je niet alleen je tuinhuis, maar in je hoofd ook alles wat daarbij hoort, weer af. Dat is prettig en beter voor je stressniveau.

Een tuinhuis kan ook een heerlijke plek zijn waar je kinderen kunnen spelen als het regent. Je creëert hiermee een extra kinderkamer waar niet altijd alles weer direct opgeruimd hoeft te worden. Hier kunnen ze naar hartenlust knutselen of hele legodorpen bouwen. En de slaapkamer, blijft gewoon de slaapkamer.

Heb jij een hobby? Dan is een tuinhuis de ideale plek om een extra ruimte te creëren. Of je nu gek bent van schilderen, muziek maken, schrijven, kleien of houtbewerken. Met een tuinhuis maak je je eigen atelier, werkplaats of wat jij wil. Geen gezeur meer van je partner en opruimen doe je wanneer jij daar zin in hebt.

En wat dacht je van een echte “Man cave”. Ben of heb jij een voetbalfanaat? Dan is een tuinhuis met tv jouw man cave. Hier breng jij je avonden door, alleen of met vrienden. Zorg voor een lekkere bank en een koelkast. Ben je van de spelletjes of pokeravonden? Dan richt je je “cave” beter in met een tafel en fijne stoelen. Succes gegarandeerd.

Langer genieten

Hou je van buiten zitten? Dan kies je voor een tuinhuis met veranda. Gebruik je je tuinhuis als kantoor, dan kun in de zomer heerlijk buiten op de veranda werken. Is je tuinhuis een logeerplek voor vrienden, dan geeft het net dat extra en ontbijt je er in de zomer met elkaar. Kies je een groter tuinhuis, dan kun je zelfs een B&B overwegen. En gebruik je het om te klussen en/of voor de fietsen? Dan geven wat kerstlichtjes op de veranda de tuin net meer sfeer. Is de ligging van je tuin zo dat de zon het langst achter in je tuin blijft? Met de veranda verplaats je je avondborrel gewoon naar je tuinhuis. Lekker om even (samen) bij te komen.

Bron: van 01-12-2020