Nieuwbouw Nieuws

Metaal toevoegen in je huis, dat doe je met deze tips

07-12-2020

Metalen objecten hebben natuurlijk een geweldige uitstraling en kunnen op diverse manieren worden gebruikt in je interieur. Ook kunnen ze met behulp van meerdere methoden worden geproduceerd. In het verleden koos men vooral voor CNC frezen als productiemethode bij metalen artikelen, wat eigenlijk nog altijd het geval is. Toch zijn er ondertussen meer mogelijkheden, want metaal 3D printen is bijvoorbeeld ook mogelijk inmiddels. Waar je metalen spullen dan ook van gemaakt zijn, in je nieuwe woning moeten ze natuurlijk wel een plekje krijgen. Hoe je ze combineert met de rest van je interieur lees je hieronder.

Metalen verlichting


Een handige tip om metaal terug te laten komen in de inrichting van je nieuwe huis is door dit te doen bij de verlichting. Metalen lichten zorgen namelijk echt voor een mooie sfeer in je woning, terwijl er ook nog eens veel mogelijkheden zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor een industriële look, wat er heel erg stoer uit zal zien. Daarnaast kun je ook kiezen voor een design lamp, wat juist meer een moderne uitstraling zal geven. In principe zijn er nog meer opties als je op zoek gaat naar metalen verlichting, dus er zit zeker een lamp tussen waar je oog op valt.

Mix met kleuren

Metaal is bovendien hartstikke ideaal om te combineren met allerlei kleuren, wat tegenwoordig zeker populair is. Als je kiest voor een meubel of accessoire wat gemaakt is van metaal dan kan dit zorgen voor een mooie contrast. Dit is met name het geval als je okergeel erbij gebruikt, maar ook blauw en groen kun je gebruiken. Bovendien kun je groen inzetten met behulp van planten, wat zeker een goede mix is met het metaal. Zo kun je kiezen voor een grote plant waar je echt een statement mee maakt, wat je naast of op je metalen kast kunt zetten.

Mix met materialen

Daarnaast kun je metaal ook combineren met andere materialen. Dit ode je bijvoorbeeld met een eettafel waarbij de onderstel gemaakt is van metaal, terwijl de bovenzijde juist vervaardigd is uit hout. Zodoende mix je dus twee materialen, wat voor veel sfeer zal zorgen in je nieuwe woning. Bovendien zijn dit soort tafels op het moment hartstikke trendy. Het is overigens niet slim om alleen maar metaal te hebben in huis. Dit zal namelijk wat kil overkomen, je moet metaal juist mixen met andere materialen.

Bron: van 07-12-2020