Nieuwbouw Nieuws

Inboedelverzekering en een nieuwbouwwoning: zo kies je de juiste verzekering

09-12-2020

Ga je naar een nieuwbouwwoning verhuizen en wil je een inboedelverzekering afsluiten? Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld al een verzekering voor je inboedel en is het tijd om deze onder de loep te nemen als je gaat verhuizen? Check dan ook even op welke manier je inboedel tijdens de verhuizing is verzekerd. Of heb je helemaal nog geen inboedelverzekering? Bekijk onderstaande informatie om de juiste inboedelverzekering te kiezen.

Basisdekking of maximale dekking

Bij de keuze voor een inboedelverzekering is het aan te raden om te bepalen wat voor soort dekking je wilt. Verzekeraars gebruiken daarvoor verschillende termen, zoals uitgebreide verzekering of een allrisk verzekering. Ook benamingen als basisdekking en all-in dekking komen voor. Je spullen zijn ongeacht de uitgebreidheid van de dekking altijd verzekerd tegen schade door brand, storm, water en diefstal. Het verschil tussen de dekkingen uit zich in een schadevergoeding als je per ongeluk zelf de schade veroorzaakt. Het komt toch wel eens voor dat een glas valt of dat je wat anders laat vallen met schade aan je vloer tot gevolg. Of dat een van de kinderen creatief bezig is geweest met watervaste stift en een mooie tekening op je leren bank heeft gemaakt. Bij een all-in dekking is die schade verzekerd en bij de basisverzekering voor de inboedel niet.

Extra risico’s verzekeren

Bij het verzekeren van je inboedel in de nieuwbouwwoning is het aan te raden om te kijken of je extra risico’s wilt verzekeren. Bijvoorbeeld met een dekking voor schade aan mobiele elektronica. Het voordeel hiervan is dat smartphones, maar ook laptops en tablets van het hele gezin zijn verzekerd. Bijvoorbeeld tegen waterschade of schade door diefstal net als voor ongelukjes. Zo heb je vast wel eens je mobiel uit je handen laten vallen. Dan ben je blij als het scherm nog heel is, maar het kan ook gebeuren dat je smartphone daardoor schade oploopt. Een extra dekking voor mobiele elektronica vergoedt in dat geval de schade. Je nieuwbouwwoning is voorzien van beglazing en misschien heb je ook wel deuren in huis die deels uit glas bestaan. In dat geval is het aan te raden om een dekking voor glas aan je inboedelverzekering toe te voegen. Mocht er dan glas sneuvelen dan ben je verzekerd tegen de schade. Wil je nog meer risico’s verzekeren? Er is ook een dekking voor schade die buitenshuis wordt toegebracht.

Premie en service

De dekking voor de inboedel in je nieuwbouwwoning is belangrijk, maar de premie en service zijn dat eveneens. Voer daarom voor het afsluiten van je inboedelverzekering dan ook eerst een premieberekening uit. Dan weet je wat je iedere maand kwijt bent aan premie. Verder hecht je wellicht waarde aan een goede service. Dan is dat zeker ook nog een aandachtspunt om mee te nemen bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Kijk bijvoorbeeld naar wat anderen over de service van de verzekeraar te vertellen hebben. Er zijn altijd wel reviews beschikbaar met persoonlijke ervaringen van anderen.

Bron: van 09-12-2020