Nieuwbouw Nieuws

Een glazen look voor in huis

11-12-2020

Is jouw interieur onderhand eens aan vernieuwing toe of heb je net een nieuw huis gekocht waar je een aantal dingen aan wilt veranderen? Wellicht heb je al over bepaalde stijlen nagedacht of ben je nog op zoek naar leuke inspiratie. Dan is deze blog zeker iets voor jou!

Tegenwoordig is het helemaal hip en trendy om een industrieel interieur in huis door te voeren. Vaak denk je dat het voldoende is een paar ‘moderne’ meubels te kopen of dat je enkel een paar nieuwe accessoires neer hoeft te zetten. Maar wie een echte eyecatcher wil creëren, kiest voor een glazen binnendeur op maat. Hierdoor ontstaat meer licht in huis en de ruimte oogt meteen veel groter en ruimer. Deuren van glas zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en zijn een blikvanger voor ieder interieur. Je kunt de deuren eenvoudig op maat laten maken en de stijl toepassen waar jouw smaak naar uitgaat. Misschien wel door hardware in de kleur (mat) zwart, zoals de deurkruk, slotplaat en scharnieren toe te voegen. Momenteel is deze combinatie enorm populair. Het lijkt namelijk net of je een stalen/metalen deuren in huis hebt. Je creëert dus wel de industriële look en bespaart daarbij een hoop geld.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor mat glas, een leuke oplossing voor de badkamer of de wc. Op die manier kan niemand naar binnen gluren en heb je toch dit mooie effect in jouw complete interieur. Binnendeuren van glas zijn duurzaam en veilig omdat er uitsluitend gebruikt gemaakt wordt van gehard glas. Dat betekent dat de deuren gerust tegen en stootje kunnen omdat het glas vijf keer sterker dan ‘normaal’ glas is. De kans is dus minimaal dat het breekt of beschadigt raakt.

Vanzelfsprekend mag geen ruimte ontbreken

Uiteraard wil je wel dat alle ruimtes aansluiten op het moderne interieur. Vaak heb je al een bepaald beeld voor ogen, hoe de ideale moderne keuken eruit komt te zien. Maar wellicht ben je momenteel nog op zoek naar een ideale oplossing voor de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen achterwand voor in de keuken. Dit sluit naadloos aan op jouw industriële deuren en het moderne interieur. Daarnaast is glas ideaal geschikt om met andere (natuurlijke) materialen te combineren. Neem bijvoorbeeld een stenen aanrechtblad of keukenkastjes van donker hout. Bovendien blijven de muren door de glazen achterwand beschermd tegen spetters of vetvlekken en is het eenvoudig om schoon te maken.

Uiteraard zijn de achterwanden in diverse kleuren en designs verkrijgbaar. Denk hierbij aan transparante of matte uitvoeringen. Buiten dat kun je ervoor kiezen de achterwand met jouw favoriete foto te laten personaliseren of één van de bedrukte motieven te kiezen. Denk hierbij aan spatwanden met luxe marmerlook of een prachtige rozenprint. Hoe dan ook, er is gegarandeerd een oplossing voor elk interieur. Kijk goed rond en laat je adviseren. Er zijn enorm veel mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Een groot voordeel van glas is dat het ruimtes veel groter laat ogen. Het effect van glazen deuren en achterwanden verrassen elke keer weer.

Bron: van 11-12-2020