Nieuwbouw Nieuws

Breng sfeer in je nieuwbouwwoning met een gashaard

24-12-2020

Door de strakke basis kan het in een nieuwbouwwoning soms ontbreken aan sfeer. Natuurlijk kun je het huiselijke gevoel terugbrengen door middel van meubels en accessoires. Maar er is een andere toevoeging waarmee je de woning pas écht knus en gezellig maakt: een haard! In dit artikel richten we de aandacht specifiek op de voordelen en mogelijkheden van gashaarden.

Sfeer met één druk op de knop

Met een gashaard geniet je van de ouderwetse gezellige sfeer, maar met het moderne gemak. Met één simpele druk op de knop kun je de haard laten branden. De meeste gashaarden worden geleverd met een handige afstandsbediening. Je hoeft er dus niet eens voor op te staan. Dat is toch op en top luxe?

Aangename warmte 

Gashaarden brengen zowel letterlijk als figuurlijk meer warmte in de woonkamer. Je kunt er gerust een volledige ruimte mee verwarmen. Hierdoor kun je de traditionele verwarming in de winter dus een stuk lager zetten.

Zowel modern als klassiek

Een gashaard is verkrijgbaar in veel uiteenlopende stijlen. Van een inbouw variant met een hele moderne uitstraling tot een klassieke vrijstaande haard. Of wat dacht je van een zogenaamde tunnel haard waar je aan beide kanten doorheen kunt kijken? Er is altijd een passend design te vinden dat aansluit bij jouw favoriete woonstijl.

Niet meer slepen met hout

Een groot voordeel van een gashaard is dat je niet met hout hoeft te slepen. In tegenstelling tot een houthaard, heeft een gashaard altijd voldoende brandstof van zichzelf. Het is niet nodig om ruimte vrij te maken voor blokken hout en je hebt ook geen last van alle troep die het met zich meebrengt.

Onderhoudsvriendelijke haard

In vergelijking met andere haarden heeft een gashaard maar weinig onderhoud nodig. Het is verstandig om het eens per jaar te laten reinigen door een professioneel bedrijf. Je kunt het eventueel ook zelf doen met de nodige tips en aanwijzingen. Daarnaast hoef je alleen de ruiten van de gashaard schoon te maken en de waakvlam te laten branden om stof te voorkomen.

Installatie van een gashaard

Als er al een gasleiding aanwezig is op de gewenste plek, is de installatie van een gashaard vrij eenvoudig. Er kan een rookkanaal worden aangelegd door de bestaande schoorsteen, maar ook door het dak of de gevel. Het beste is om persoonlijk advies te vragen bij een specialist. Zij kunnen exact vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw nieuwbouwwoning. Laat de gashaard professioneel inmeten en plaatsen voor het beste resultaat.

Bron: van 24-12-2020