Nieuwbouw Nieuws

3 tips bij het kiezen van meubels

04-01-2021

Door de juiste meubels te kiezen en te combineren maak je van je huis een thuis. Maar vergeet daarbij de vloer, muren en ramen niet. Vloerbedekking, hout of laminaat zijn belangrijke sfeermakers in je huis. Datzelfde geldt ook voor de kleur en/of behang op je muren. Last but not least je ramen. Gordijnen of luxaflex. Shutters of rolgordijnen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Het fijnste is natuurlijk als je helemaal opnieuw mag beginnen. Dat je de beschikking hebt over een leeg canvas dat jezelf in mag kleuren. Maar als dat niet zo is moet je rekening houden met de dingen die al hangen en staan bij de keuze van nieuwe meubels. Hoe je ervoor zorgt dat het straks een geheel vormt geven we je 3 handige tips. Shop ze!

Tip 1: veranderen door te verplaatsen

Zeker als je al wat langer in een huis woont hebben bepaalde meubels min of meer een vaste plek gekregen. Kijk maar eens om je heen. Hoelang staat de bank al op dezelfde plek? En de eettafel? Waarschijnlijk is het televisiemeubel ook nog nooit van zijn plek geweest en staat het dressoir al sinds de laatste verhuizing tegen dezelfde muur. Doe eens gek! Zet alle meubels op een andere plek. Schilder een muur in een opvallende kleur. Het is handig én leuk om eerst een plattegrond van de kamer te maken en de meubels op hun nieuwe plek te tekenen. Je zult zien dat je ruimte direct heel anders aanvoelt als je meubels ergens anders staan. En wat maakt het uit? Je kunt ze altijd weer terugzetten op hun oude plek.

Tip 2: mix & match

Als je nieuwe meubels gaat kopen is het natuurlijk wel mooi als ze bij de rest van je interieur passen. Probeer de stijl van jouw interieur voor jezelf te omschrijven: modern, landelijk, vintage, strak, kleurrijk, sober… Het helpt je om meubels te kiezen die bij jouw stijl passen. Maar het kan ook heel trendy zijn om juist iets uit een hele andere stijl te combineren met die van jou. Zet bijvoorbeeld eens een rijkversierde vaas van grootmoeder op een super strak bijzettafeltje met dunne mat zwarte pootjes. Of hang een minimalistische spiegel boven een oud houten kastje dat je zelf white wash hebt geschilderd. Je zult versteld staan van het effect.

Tip 3: natuurlijk mooi

Natuurlijke materialen en kleuren creëren rustpunten in je interieur. Verf een muur in een zachte pastelkleur en de ruimte krijgt direct een vriendelijke uitstraling. Dat geldt voor meubels van ruw hout, kussens van hennep en lampen van gerecycled materiaal. Het is niet alleen mooi, je draagt ook nog iets goeds bij voor mens en milieu. Let er bijvoorbeeld op dat je meubels niet gemaakt zijn van illegaal gekapt hout. Goed hout herken je aan het FSC-keurmerk.

Bron: van 04-01-2021