Nieuwbouw Nieuws

Eenvoudiger verhuizen door een verhuislift

05-02-2021

Ga je verhuizen, dan betekent dat dat er veel getild zal moeten worden. En sommige zware of grote dingen moeten ook nog één of twee trappen naar boven. Een verhuislift kan dan uitkomst bieden. Niet alleen om het minder te tillen overigens, want een verhuislift heeft nog meer voordelen.

Smalle trappen of veel verdiepingen

Heb je in je oude of nieuwe huis smalle trappen of één of meerdere trappen met bochten, dan kan het verhuizen van een grotere kast of de wasmachine een aardige uitdaging zijn. Zeker als je je spullen graag onbeschadigd naar boven of beneden wil brengen. En wat denk je van de muren… De huur van een verhuislift is ook dan een goed plan.

Naast de smalle trappen zijn ook bedrijfsverhuizingen vaak lastig omdat de liften niet altijd zo groot zijn. De interne liften zijn gemaakt om mensen naar boven te brengen en niet perse om hele kantoorinrichtingen en grote bureaus of archiefkasten te verplaatsen. Een verhuislift kan ook dan uitkomst bieden. En wat dacht je van het verhuizen van of naar een flat zonder lift. Een verhuislift is dan niet alleen praktisch maar bespaart dan ook veel tijd. De verhuislift vervangt dan de gewone lift met als extra voordeel dat je de spullen direct naast de verhuiswagen hebt staan.

Tip: Let er bij het huren ook even op of de hulp van een ervaren operator in de prijs zit. Niet alleen fijn omdat deze precies weet hoe je de lift moet bedienen maar ook omdat die meestal licht mee assisteert.

Wat is een verhuislift eigenlijk?

Een verhuislift is eigenlijk een soort van aanhanger met een grote sterke uitschuifbare ladder. Langs deze ladder schuift een plateau van naar boven naar beneden en terug. Hierdoor kun je makkelijker grote en zware objecten naar beneden halen of juist naar boven ‘tillen’. En staat de lift er toch voor de grote spullen, dan kan de rest van de inboedel natuurlijk ook makkelijk even naar beneden. Dit scheelt je veel tijd en in deze periode is het daarnaast ook heel fijn dat je minder dicht bij elkaar hoeft te staan en meer buiten kunt doen.

Voor het gebruik van de lift wordt deze voor de gevel van de woning of flat geplaatst. Hierna kan er eigenlijk direct gewerkt worden. Wel is het belangrijk dat de lift een goede en vlakke ondergrond heeft en goed wordt neergezet. Geef bij de bestelling van de lift ook altijd door van of naar welke verdieping de spullen moeten. Er zijn namelijk verschillende liften met verschillende hoogtes.

Meer mogelijkheden

Verhuisliften kunnen voor veel verschillende zaken worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van een piano. Een prachtig instrument of meubel maar wel heel zwaar en vaak ook qua vorm een lastig object. Maar ook de wasmachine is vaak een uitdaging. Ten eerste omdat een wasmachine zwaar is en daarbij ook nog vaak naar zolder moet. Overigens is het verplaatsen via de verhuislift ook nog beter voor de wasmachine zelf omdat deze hierdoor niet door elkaar geschud of gekanteld wordt wat wel gebeurt bij het ‘normaal’ naar boven dragen. Hetzelfde geldt voor een koelkast of vriezer die naar boven moet. Of die mooie oude maar loodzware kast.

Ontheffing of objectmelding

Woon je of ga je midden in een stad of winkelgebied wonen, dan kan het zijn dat je een ontheffing moet aanvragen om de verhuislift te plaatsen. In sommige gemeentes moet ook een objectmelding gedaan worden om de verhuislift op de openbare weg te mogen plaatsen. De gemeente kan je hier alle informatie over geven.

Bron: van 05-02-2021