Nieuwbouw Nieuws

Een nieuw huis? Tijd voor nieuwe meubelen!

03-03-2021

Natuurlijk kun je er voor kiezen om je oude meubelen mee te nemen naar je spiksplinternieuwe huis, maar je zult net zien dat die oude meubelen te groot of juist te klein zijn. Dat ze niet mooi uitkomen in je nieuwe huis of dat je er, tijdens de verhuizing, achter komt dat ze écht aan vervanging toe zijn. Het wordt dus gewoon tijd voor nieuwe meubelen. Maar welke meubels zijn nu echt essentieel en waar koop je deze het best?

Aandachtspunten voor het aanschaffen van nieuwe meubels

- Bepaal je budget. Bij het inrichten van een nieuw huis komt meer kijken dan alleen de meubels. Bepaal dus voor je gaat shoppen voor meubels je budget en hou je daar ook aan.

- Bepaal je smaak. Ga je voor romantisch of juist industrieel of misschien iets daar tussen? Wat past bij jou?

- Bepaal de inrichting van je huis. Maak een plattegrond op schaal en teken daar de nieuwe inrichting op in. Zo weet je precies hoeveel ruimte je hebt om nieuwe meubels te kunnen plaatsen.

- Bepaal je kleurenpalet. Weet naar welke kleuren je op zoek gaat, maar blijf open staan voor andere opties.

Welke meubels mogen niet ontbreken in je huis?

Het zitgedeelte

Om te beginnen natuurlijk een fijne bank. Je wilt immers na een dag hard werken heerlijk kunnen relaxen. Kies je een hoekbank met of zonder loungegedeelte of een rechte bank? Wil je er nog losse fauteuils bij of liever niet? Een salontafel is nog steeds een belangrijk object in je woonkamer. Kies je voor één grote salontafel of ga je voor kleinere tafeltjes? Om de zithoek te completeren heb je een tv meubel nodig. Ga je voor een tv meubel met opbergmogelijkheden of kies je voor een wat strakker exemplaar?

Het eetgedeelte

Kies een riante eettafel als je de ruimte hebt. Dat is niet alleen fijn om, straks als het weer mag, met vrienden aan te eten, maar het is ook direct een fijne plek voor je kinderen om hun huiswerk te maken. Comfortabele eetkamerstoelen zijn belangrijk. Kies stoelen met armleuningen of juist zonder, stoelen zonder wieltjes of juist met. Kies allemaal verschillende kleuren of hou het in dezelfde tint.

Overige ruimtes in de huiskamer

In de meeste huiskamers heb je, nadat je alle bovenstaande meubels hebt aangeschaft, nog ruimte over. Deze ruimte kun je goed gebruiken door er een servieskast, een boekenkast, een vitrinekast of wat voor kast dan ook te plaatsen. Kies de kast in dezelfde sfeer als de rest van je meubels om zo één geheel te creëren.

Zaken die je misschien vergeet

Kies een mooi vloerkleed voor onder de zithoek. Dit staat direct mooi en het geeft je fijne warme voeten. Veel mensen vergeten de lampen voor in de huiskamer. Maak een lichtplan en bepaal op deze manier op welke plaatsen lampen moeten worden opgehangen aan het plafond of de muur of worden neergezet. Last but not least: accessoires. Maak van je nieuwe huis een thuis door mooie accessoires aan de muur, op kasten en op de tafels te plaatsen.

Waar vind ik al deze meubelen?

Voor al deze meubelen, lampen en accessoires kun je terecht bij Zitmaxx Meubelen in Ter Aar (tussen Amsterdam en Rotterdam). Maar je kunt ook prima online terecht. De webshop is overzichtelijk en duidelijk. Je kunt hier ook terecht voor je slaapkamer en zelfs voor je tuin!

Bron: van 03-03-2021