Nieuwbouw Nieuws

Nieuw huis, nieuwe woonkeuken: hoe maak je het gezellig?

04-03-2021

Leefkeukens zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Eén van de voordelen van een open keuken ontwerp is dat zelfs kleine keukens groter aan kunnen voelen met een open ontwerp.

Het concept van een open keuken bevordert niet alleen het gebruik van de keuken als deel van de leefomgeving van het huis, het haalt muren weg die een ruimte veel lichter kan maken. Een open woonkeuken creëert de illusie van een grotere, gezellige ruimte. Zo’n ruimte het gezin bij elkaar: om te helpen met de bereiding van maaltijden, samen huiswerk te maken, om gezellig aan te borrelen of spelletjes te spelen.

Hoe creëer je een rustige sfeer?

Wanneer je kiest voor een open woonkeuken, is het advies om voor deze woonkeuken dezelfde woonstijl te kiezen als in de rest van je huis. Eikenhouten vloeren en gebroken wit geschilderde muren zorgen voor een zachte neutrale sfeer in de woonkeuken. Vlakke, witte keukenkastjes stralen rust en gezelligheid uit. Zwarte speksteen en witte tegels voor het aanrecht en de achterwand van de keuken, contrasteer de kleuren dan door op het kookeiland bijvoorbeeld witte speksteen te gebruiken.

Een open keuken voegt toegankelijkheid, gemak en woongenot samen

In het ontwerp van een open leefkeuken zie je vaak aan één kant kastruimte. Heerlijk, zoveel ruimte om servies, glazen, potten en pannen op te bergen! Het opslaan en het bereiden van de maaltijden gebeurt vaak aan de kant van een vaste muur. Enkelwandige kasten met een spoelbak zorgen voor een compactere indeling van de werkdriehoek tussen de koelkast, de opslagruimte en de spoelbak.

Een keukeneiland daarentegen doet dienst als opslagruimte, oppervlak om maaltijden op te bereiden en knus plekje om aan te borrelen of te eten. Als een keukeneiland niet de ideale oplossing voor jouw ruimte is, heb je altijd de optie om de open keuken vorm te geven met een mooie eiken eettafel van Oakwell of een schiereiland.

Het gaat om gemak en comfort

In een sfeervolle woonkeuken voelt iedereen zich thuis, en kom je niet alleen om te eten. Het is een heerlijke ruimte waar je de gezelligheid met elkaar opzoekt, en wanneer je kleine kinderen hebt een oogje in het zeil kunt houden!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus.

Bron: van 04-03-2021