Nieuwbouw Nieuws

Welk schakelmateriaal kan ik het beste gebruiken?

12-03-2021

Een huis zonder schakelmateriaal is haast ondenkbaar. Maar wie op zoek gaat naar schakelmateriaal ziet al gauw dat er een enorme keuze is. Hoe ga je de juiste keuze maken als je door de bomen het bos niet meer ziet? Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk als je denkt. We zullen je hier proberen wat meer inzicht te geven in de wereld van schakelmateriaal.

Materialen aanschaffen voor je huis

Als je een nieuwbouw huis laat bouwen, dan moet daar dus nog schakelmateriaal geplaatst worden. Maar ook tijdens een verbouwing kan het zijn dat je het schakelmateriaal wilt vervangen. Naast het schakelmateriaal zelf heb je waarschijnlijk ook andere elektromaterialen nodig. Je kunt hierbij denken aan installatiedraden om het schakelmateriaal aan te sluiten. Maar ook inbouwdozen kunnen handig zijn bij deze werkzaamheden. Het is handig om van tevoren te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Zo kun je in één keer door werken.

Soorten schakelmateriaal

Zoals al aangegeven zijn er tegenwoordig vele soorten schakelmateriaal. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is wel beschikbaar. Denk hierbij aan variaties in kleur, materiaal en vormen. Een kleur die het op dit moment erg goed doet bij schakelmateriaal is zwart. Een merk op het gebied van schakelmateriaal wat goed meegaat met de trends en soms zelfs trendsetter is, is Jung. Ze hebben verschillende lijnen schakelmateriaal zodat er altijd wel iets is wat aansluit op jouw interieur. Binnen deze lijnen kun je ook weer kiezen uit verschillende kleuren.

Schakelmateriaal samenstellen

Maar hoe weet je nou welk schakelmateriaal jij het beste kunt kiezen? Dat is helemaal afhankelijk van wat jij mooi vindt! Bedenk eerst wat voor vormen je mooi vindt. Ga je voor strak of ben je meer van de afgeronde hoekjes? Sommige soorten zijn zelfs helemaal met ronde vormen te verkrijgen. Als je deze keuze hebt gemaakt, bedenk je dan of je wilt dat het schakelmateriaal opvalt of dat het integreert in het interieur. Afhankelijk hiervan en van de kleur van je interieur bepaal je de kleur van je schakelmateriaal. Om ervoor te zorgen dat je alle onderdelen hebt, heeft Elektramat een schakelmateriaal generator. Hier kun je heel eenvoudig alle onderdelen kiezen, het merk en de lijn en als laatste de kleur. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken waar je in huis stopcontacten en de overige componenten wilt hebben. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks vergeet.

Bron: van 12-03-2021