Nieuwbouw Nieuws

Vier manieren om een canvas foto op te hangen in je nieuwe huis

24-03-2021

Als je nieuwe woning opgeleverd wordt dan zal het er vaak nogal saai uitzien. Dit komt vooral doordat de muren nog niet gedecoreerd zijn. Gelukkig kun je hier zelf snel verandering in brengen, bijvoorbeeld behulp met een foto op doek. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je nieuwbouwhuis er beter uit gaat zien van binnen, het zal direct ook voor meer persoonlijkheid zorgen. Dit is vooral het geval als je kiest voor afbeeldingen van je familie of vrienden, hierdoor zal de nieuwe woning direct als thuis volgen. Je kunt dit dus doen met behulp van een canvas foto. Je moet dit natuurlijk nog wel ophangen aan een muur, wat je op verschillende manieren kunt doen. Onderstaand vind je daar vier voorbeelden van.

Spijkers

Spijkers werken het beste met kleine en middelgrote doeken. Je moet de spijkers kiezen op basis van de grootte van het canvas. Zo zullen kleine spijkers goed werken op een klein canvas, terwijl een middelgrote spijker het natuurlijk wat beter zal doen met ietwat grotere formaten. Bovendien kun je het beste kiezen voor messing of stalen spijkers, deze zullen namelijk niet afbreken of de muur beschadigen. Afhankelijk van de canvasgrootte heb je één of twee spijkers nodig. Vervolgens plaats je met je potlood een markering op de muur. Hamer de spijker recht in deze markering met één of twee snelle slagen. Je moet de spijker niet helemaal inslaan, laat ongeveer een centimeter vrij. Hier moet je het canvas aan hangen.

Ooghaken

Ooghaken zijn zeer populair bij professionele inlijstwinkels. Toch kun je ze ook zeker op een eenvoudige wijze thuis gebruiken. Je kunt hierbij kiezen voor kleine ooghaken, deze exemplaren zijn namelijk al sterk genoeg voor een canvas. Ze zullen bovendien niet veel ruimte in beslag nemen tussen het frame en de wand. Je zult twee ooghaken nodig hebben, net zoals draad en spijkers. Schrijf eerst de ooghaken aan beide kanten van het houten frame van de canvas foto. Dit moet je ongeveer vijf centimeter vanaf de bovenzijde doen. Vervolgens rijg je draad tussen de twee ooghaken, hierdoor blijft er ruimte over om op te hangen. Hamer daarna een spijker in de muur op de markering die je hebt gemaakt met een potlood.

Zelfklevende strips

Als je op een heel eenvoudige manier een canvas foto op wilt hangen dan kun je het beste gebruik maken van zelfklevende strips. Deze producten zijn gecreëerd om schade aan de wanden te voorkomen. Meestal worden ze geleverd met een combinatie van klittenband en lijm. Je moet er wel voor zorgen dat je het gewicht van het canvas kent, er zijn namelijk verschillende soorten zelfklevende strips. Deze variëren op basis van het gewicht dat ze kunnen dragen. Afhankelijk van de grootte van het canvas zul je vier strips of meer nodig hebben voor elke hoek. Meet en markeer eerst met een potlood waar het canvas geplaatst moet worden. Plaats dan de strips op elke hoek van het frame. Druk vervolgens het canvas tegen de muur in lijn met je markeringen.

J-haken

Ook J-haken zijn geschikt voor het ophangen van doeken, vooral als ze wat breder of groter zijn van formaat. Je zult twee of meer J-haken nodig hebben, dit hangt van de grootte af van het canvas. Plaats eerst weer potloodmarkeringen op de muur. Hoeveel je moet plaatsen hangt af van het aantal haken dat je gebruikt. Vervolgens plaats je een J-haak tegen de wand. De spijker gaat rechtstreeks in de haak. Je moet het er in hameren onder een kleine hoek. De J-haken moeten bovendien perfect uitgelijnd zijn, zodoende zal het canvas recht hangen.

Bron: van 24-03-2021