Nieuwbouw Nieuws

Nederland bouwt ook via de online weg aan een betere toekomst

25-03-2021

Nederland en de bouw is een thema wat duidelijk meer aandacht krijgt wegens de grote krapte op de woningmarkt en de stijgende koop- en huurprijzen. Het aankomende kabinet zal dan ook hier een serieuze aanvulling aan moeten geven om de toekomstige generatie een dak boven het hoofd te bieden. De realisatie van nieuwe woningen ziet u grotendeels buiten plaatsvinden waarbij grote hijskranen en vele bouwvakkers werken aan een nieuw leefbaar Nederland. Wat u wellicht niet ziet zijn de vele onderliggende processen en ondernemingen die tevens actief zijn en bijdragen aan de bouw van woningen in Nederland. Aannemers, makelaars, investeerders, de overheid maar ook groothandels vormen hierbij een belangrijke schakel. Deze spelers werken niet alleen offline en on-site waar het echte werk gebeurt. Deze ondernemingen werken ook online waarbij vele producten dagelijks verkocht worden die een bijdrage leveren aan de nieuwbouw van Nederland. Naamsbekendheid en vindbaarheid kan online meer klanten en werk opleveren. Om als online ondernemer binnen bouwend Nederland te groeien dient u aan de slag te gaan met uw online marketingstrategie welke u via onderstaande principes vorm kunt gaan geven.

Wordt online vindbaar wat bijdraagt aan uw omzet

Iedere woning vraagt verwarming, ramen, deuren, elektrische apparatuur zoals stopcontacten of lichtaansluitingen of een meterkast, kunststof kozijnen, wellicht een warmtepomp, laadpaal aansluiting, waterontharder en ga zo maar door. Een woning bouwt u niet zomaar en bestaat uit vele componenten.

Bent u toevallig een partij die hierin een rol wil gaan spelen binnen bouwend Nederland en wilt u deze artikelen online aan de man brengen of uw naamsbekendheid online vergroten? Ga dan aan de slag met linkbuilding, wat een belangrijk onderdeel van uw online marketingstrategie vormt.

Met behulp van linkbuilding wordt uw webshop of website beter vindbaar in een zoekmachine als Google dankzij betere ranking (een hogere positie in de zoekresultaten van Google). Iedereen die tegenwoordig op zoek is naar een bouwbedrijf in de buurt of een onderdeel voor de woning gaat het internet op en raadpleegt bij de meest gebruikte zoekmachine Google waar deze gevonden kan worden. Via linkbuilding komt u in de top van deze zoekresultaten te staan.

Linkbuilding is een proces waarbij via inkomende backlinks (links) van externe websites op het web u gevonden kunt worden. Hoe sterker de externe website, hoe krachtiger de backlink is voor uw online platform. Deze links kunnen vanuit allerlei platformen gegenereerd worden, zoals de social media, Google afbeeldingen, video’s, YouTube of muziekplatformen.

Wordt dit u allemaal een beetje te veel of bent u liever bezig met het uitbreiden van uw woningbouw assortiment? Laat deze belangrijke online schakel binnen uw web dan uitbesteden door een specialist. Linkbuilding uitbesteden bespaart u het investeren in de benodigde kennis, linkbuilding tools, tijd, extra online marketing fte en daarnaast weet u zeker dat het goed komt met uw online marketingstrategie en daarmee ook met de bouw van een beter bewoonbaar Nederland. Vergroot uw online handel of wordt beter bekend binnen bouwend Nederland. Samen bouwen we verder aan een betere toekomst voor de bewoners van Nederland.

Bron: van 25-03-2021