Nieuwbouw Nieuws

Een nieuw huis dus een nieuwe cv ketel

26-03-2021

Wanneer je een nieuw huis koopt, dan is de kans dat je ook gaat voor een nieuwe cv ketel bijna 100%. En dus kun je dit maar beter direct goed aanpakken. Je koopt een goede CV ketel waar je weer een flink aantal jaren mee vooruit kunt én je regelt direct een onderhoudscontract. Door goed onderhoud aan de cv ketel zorg je er niet alleen voor dat je de levensduur verlengt, maar ook dat de ketel veilig in gebruik blijft en minder gas gebruikt.

Wat zijn de mogelijkheden voor onderhoud aan de cv ketel?

Wanneer je een nieuwe cv ketel aanschaft, ga je er niet van uit dat daar de eerste jaren iets mis mee is. Om ervoor te zorgen dat de ketel precies zo werkt als deze moet werken en om storingen te voorkomen is het wel slim om direct bij aanschaf afspraken te maken over onderhoud.

Een onderhoudscontract aangaan

Een storing aan een verwarmingsinstallatie is nooit fijn. Je hebt warm water nodig voor het douchen en om in bad te gaan, maar ook om je huis goed te kunnen verwarmen. Springt je cv ketel uit het niets op storing, dan is het fijn als je een onderhoudscontract hebt aangesloten. De service- en onderhoudsdienst is dan 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Een bijkomend voordeel van een onderhoudscontract is dat alle kosten gedekt zijn. Je komt dan nooit voor verrassingen te staan. Bij het onderhoudscontract is inbegrepen: 1 keer per 2 jaar onderhoud aan de cv ketel, arbeidslonen en voorrijkosten, ketelonderdelen bij reparaties en storingshulp.

Eenmalig onderhoud aan de cv ketel

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen contract aan te gaan. Dan is het fijn om te weten dat ook eenmalig onderhoud aan de cv ketel bestaat. Zo kun je contact opnemen met de storingsdienst en een servicemonteur laten komen als je ketel onverhoopt in storing gaat. Ook kun je een onderhoudsmonteur laten komen om eens in de zoveel tijd een complete check te laten uitvoeren. Deze check bevat de volgende werkzaamheden: controle van alle onderdelen van de cv ketel, de regel- en beveiligingsapparatuur, het meten van de CO2 en het vullen en ontluchten van de cv ketel. Moeten er onderdelen vervangen worden? Dan kan de monteur je precies vertellen wat hier de kosten van zijn.

Lekker warm in je eigen huis

Je wilt dat je nieuwe huis je echte thuis wordt. Dit doe je natuurlijk door het huis “aan te kleden” in de sfeer die het best bij jou en je gezin past. Maar in een koud huis wordt het nooit écht gezellig. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat jouw cv het altijd doet. Mocht het toch een keer mis gaan, dan staan de monteurs voor je klaar.

Bron: van 26-03-2021