Nieuwbouw Nieuws

Ga voor chique met luxe woonitems

31-03-2021

Hotel chique

Je kent ze wel, die chique hotels met prachtige lobby’s. Stijlvol en met klasse ingericht. Die sfeer wil je toch ook bij jouw thuis! Laat je inspireren en match de leukste, luxe woonitems bij elkaar. Van marmeren eettafels  tot een velvet loungebank. Maar er is natuurlijk ook gewoon een middenweg. Zoek het dan bijvoorbeeld meer in de accessoires. Kussens in een luxe velours stof of juist een grote gouden spiegel als eyecatcher. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Luxe woonitems

Luxe woonitems, wat verstaan we daar nou eigenlijk onder? En in welke materiaalsoorten moeten we het zoeken? Een chic interieur heeft helemaal niet zoveel nodig. Maak een statement met een groot item. De producten zijn op het eerste oog vaak al indrukwekkend genoeg. De kleuren zijn vaak richting pastel en de stoffen heerlijk aaibaar. Daarnaast komen glimmende materialen terug. Zet een glamoursfeer neer door gebruik te maken van bijvoorbeeld marmer, fluweel, glas en maak gebruik van gouden elementen. Combineer met elkaar en creëer zo een sfeervol interieur.

Merken

Richmond Interiors is een merk waar je op gebied van chique woonitems helemaal los kunt gaan. Meubels bestaande uit een perfecte combinatie tussen comfort en fabulous design. Neem bijvoorbeeld fauteuil Teddy Sheep, de naam zet het al! Daar wil je gewoon niet meer uitkomen. De zitting zorgt voor ultiem comfort en de gouden poot geeft een luxueuze touch. Het combineren van verschillende items van diverse merken maakt dat je jouw eigen stijl neer zet. Wees creatief en durf te mixen!

Finishing touch

Om de ruimte, naast de juiste basis, af te stylen en helemaal eigen te maken gebruiken we accessoires. The fun part! Kussens, kandelaren, schilderijen en vloerkleden zijn elementen om sfeer te brengen in het interieur. Heb je gekozen voor een rustige basis en zijn de kleuren veilig? Ga dan voor vrolijke kussens met toffe print of kies een lekker speels hoogpolig vloerkleed. Voeg warmte toe door middel van uitnodigende materialen. Creëer daarnaast knusse hoekjes met diverse kleurnuances. Bedenk welke sfeer je graag neer wilt zetten en pas hier het kleurenpalet op aan. Kleuren hebben namelijk een psychologische werking. Zo hebben de kleuren rood, oranje en geel (energie) een hele andere werking dan blauw en lichtpaars (kalmte). Ook verlichting speelt hierin een belangrijke rol. Wil je graag een boekje kunnen lezen of is de verlichting puur een toevoeging qua sfeer?

Bron: van 31-03-2021