Nieuwbouw Nieuws

Laminaatvloer voor je nieuwbouwhuis

31-03-2021

Wanneer het op een vloer aankomt voor in je nieuwbouwhuis, dan zijn er veel keuzes waarmee je geconfronteerd wordt. Elk met de belofte dat het een goede keuze is. Een van de opties die je in overweging kunt nemen is laminaat. Laminaat is niet alleen populair vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht, maar ook vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid, onderhoudsgemak en betaalbaarheid. In deze blog lees je hoe je de juiste laminaatvloer voor in je nieuwbouwhuis kiest.

Soorten laminaatvloeren

Het eerste wat je moet doen is kiezen welk type laminaat jouw voorkeur heeft. Laminaat is verkrijgbaar in talloze soorten en maten. Denk hierbij aan visgraat laminaat, betonlook laminaat of laminaat met een mooi tegelpatroon. Laat je fantasie de vrije loop en kies een design dat het beste past bij je persoonlijke smaak en de rest van je inrichting.

Dikte van laminaatvloeren

De dikte wordt vaak vergeten door veel mensen, ondanks het belang ervan. Het is beter om een dikker laminaat te kiezen, dit maakt de vloer beter bestand tegen slijtage en scheuren. Een dikkere vloer is ook beter bestand tegen buigen en kan lawaai verminderen. Kijk naar de ruimten en baseer op de drukte welke dikte je waar nodig hebt: in commerciële ruimtes als de keuken wordt meer gelopen dan in de slaapkamer.

Esthetiek van laminaatvloeren

Het ontwerp en de algemene look van laminaatvloeren zijn ook een essentiële overweging. Je moet rekening houden met de kleur die je wilt, het moet een aanvulling zijn op het interieur van de ruimte waar de vloer gelegd zal worden. Je moet ook naar de textuur van de vloer kijken, die van grote invloed zal zijn op de manier waarop het eruit ziet. Je kunt hoogglans kiezen als je liever een spiegelafwerking hebt. Je kunt ook gaan voor een visgraat laminaat.

Waar koop ik mijn laminaatvloer?

Uiteindelijk is de reputatie van de verkoper van laminaatvloeren het belangrijkste waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je recensies leest en raadpleegt wat andere mensen zeggen. Door te kiezen voor een gerenommeerde verkoper zoals Laminaat-plaza, kun je vertrouwen hebben in de kwaliteit van het laminaat.

Bron: van 31-03-2021