Nieuwbouw Nieuws

Houten carport voor naast je nieuwbouw woning

06-04-2021

Een houten carport is een hele mooie toevoeging aan een nieuwbouwwoning. Niet alleen omdat het zo handig is, maar ook vanwege de uitstraling van het natuurlijke materiaal. Overweeg je om zelf een houten carport aan te schaffen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan dit artikel met voordelen en handige informatie eens door.

Sfeervolle uitstraling van hout

Overkappingen en carports van aluminium zijn erg in opkomst. Het materiaal heeft een hele moderne uitstraling. Toch blijft een houten carport nog altijd de populairste keuze. Ook als het naast een moderne nieuwbouwwoning wordt geplaatst. Het natuurlijke materiaal heeft namelijk een sfeervolle en warme uitstraling waar aluminium niet aan kan tippen. Wil je juist een mix van een moderne en een sfeervolle look? Dan kun je kiezen voor donkerbruin, vergrijsd of zelfs zwart hout. Een houten carport past dus bij iedere stijl.

Houten carport zelf maken

Als je een beetje handig bent, kun je een houten carport prima zelf maken. Gebruik een stevige douglas paal of eiken balken als basis en werk het dak bijvoorbeeld af met EPDM. Er zijn online genoeg handige stappenplannen en bouwtekeningen te vinden die je goed op weg helpen.

Voordeliger dan garage

Het grote voordeel van een houten carport is dat het erg voordelig is. Je kunt eiken balken voordelig online kopen als je het zelf gaat bouwen. Zelfs als je om professionele hulp vraagt, is een houten carport nog altijd veel goedkoper dan het bouwen van een garage.

Geen vergunning nodig

Goed om te weten: voor het bouwen van een houten carport heb je meestal geen vergunning nodig. Wel is het verstandig om de exacte eisen van jouw gemeente te checken en ze op de hoogte te stellen van het klusproject. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verschillende toepasmogelijkheden

Een houten carport is multifunctioneel. Afhankelijk van het formaat kun je het ook gebruiken voor aanhangwagens en caravans. Als er ruimte over is, is het daarnaast een prima plek om scooters en fietsen te beschermen tegen de regen. We raden aan om alle voertuigen altijd op slot te zetten en de carport te voorzien van goede verlichting. Vooral verlichting met een bewegingssensor (en eventueel een beveiligingscamera) kan dieven afschrikken.

Meerwaarde voor de nieuwbouwwoning

Door een houten carport goed te (laten) bouwen en netjes te onderhouden, kun je er nog jaren plezier van hebben. Het is een investering voor de lange termijn waar ook de waarde van je nieuwbouwwoning van stijgt.

Bron: van 06-04-2021