Nieuwbouw Nieuws

Maak je nieuwbouw woning veiliger met deze 3 tips

03-05-2021

Wanneer er een nieuwbouw woning wordt gebouwd, wil je natuurlijk dat deze veilig is. In je eigen woning moet je geen angst voelen, het is een plek waar je tot rust kan komen en wat echt als thuis voelt. In Nederland zijn er 178 inbraken per dag, hier wil jij natuurlijk niet tussen zitten. De meeste inbraken worden gepleegd door zogeheten ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij halen uit elke situatie hun voordeel en werken met kleine materialen. De gelegenheidsinbrekers willen snel hun slag slaan en tijd is daarbij iets wat tegenwerkt. Het is belangrijk dat een nieuwbouw woning hierop is ingespeeld. Er zijn drie tips waar je rekening mee kan houden waardoor je een veilige woonplek creëert. Benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder!

Het kiezen voor extra bescherming

Je moet het voor inbrekers natuurlijk niet te makkelijk maken. Het is slim om aandacht te besteden aan extra bescherming van het huis. Een enkel slot biedt niet veel bescherming en je kan er daarom beter voor kiezen om een slot te laten plaatsen met een stevig hang- en sluitwerk. Cilindersloten bieden een mooie oplossing voor de bescherming van je huis. Het slotmechanisme bestaat uit een behuizing en een cilinder. De cilinder blokkeert alles wat erin wordt gestoken, behalve de bijpassende sleutel. Het is belangrijk dat je altijd het huis goed afsluit en eventueel een alarm erop zet.

Laat lijken of je thuis bent

Wanneer je een langere tijd weggaat of een periode op vakantie gaat is het slim om het te laten lijken of het huis bewoonbaar is. Je kan een aantal lichten aan laten of de auto voor het huis laten staan. Inbrekers hebben natuurlijk vrij spel wanneer ze weten wanneer er niemand thuis is en kunnen dan alle tijd nemen. Laat rondom het huis ook geen containers of ladders staan waar ze eventueel op kunnen klimmen om in te breken.

Het herkennen van onveilige situaties

Zorg ervoor dat je onveilige situaties herkent. Wanneer je weggaat moet je de ramen goed dicht doen en zorgen dat de sloten bij alle deuren in het huis er niet van de buitenkant afgeschroefd kunnen worden. Wanneer je iets verdachts ziet bij je eigen huis of bij de buren, bel dan altijd de politie! Wanneer je een melding krijgt van het alarm van het huis, ga er dan ook niet alleen naartoe. Ga geen risico’s nemen en zorg dat je in alle tijden veilig handelt.

Bron: van 03-05-2021