Nieuwbouw Nieuws

De buitenkant van je woning opknappen doe je zo!

28-04-2021

De buitenkant van de woning wordt over het algemeen als minder belangrijk gezien dan de binnenkant van een woning. Dit komt natuurlijk omdat we het grootste deel van de tijd in de woning leven. Toch is de buitenkant van de woning wel een leuke kans om de volledige uitstraling van de woning aan te pakken. In deze blog geven we je enkele tips die jou kunnen helpen bij het opknappen van de buitenkant van jouw woning!

Schilderen

Door de buitenkant van de woning te schilderen zal je het idee hebben dat je woning volledig veranderd is. De nieuwe kleuren op de buitenmuur zorgen voor een volledig nieuwe nieuwe uitstraling. Het is wel aan te raden om de woning in overleg met de buren te schilderen. Het zijn tenslotte de buren die de gehele dag tegen de nieuwe kleuren aan moeten kijken. Het leuke van schilderen is vooral dat het effect enorm merkbaar is. Waar bijvoorbeeld een schuurbeurt niet direct in het oog springt, springt een verfbeurt dat zeker wel! Daarnaast is schilderen geen lastige klus. Het is een klus die je in de meeste gevallen prima zelf kunt oppakken en hierdoor hoef je er ook geen bakken met geld aan kwijt te zijn.

Nieuwe gevelbekleding

De gevel schilderen is natuurlijk een mooie manier om de gevel aan te pakken, maar als je écht aan de slag wilt kun je ook de gehele gevel vervangen! Dit kun je doen als je oude houten gevel er niet zo mooi meer uitziet en je toe bent aan iets volledig nieuws. Waar vroeger de meeste gevels van hout waren, zien we de laatste tijd steeds meer gevels die bestaan uit composiet gevelbekleding. Composiet is een vervanger voor hout en bestaat niet volledig uit natuurlijk materiaal. Het voordeel hiervan is dat het veel minder snel uitstraling verliest. De stof composiet wordt namelijk veel minder aangetast door de natuur dan bijvoorbeeld hout. Als je dan ook kiest voor het composiet gevelbekleding kopen dan weet je dat je de komende tientallen jaren een prachtige gevel zult hebben!

Bron: van 28-04-2021