Nieuwbouw Nieuws

De donkere deuren trend van 2021

18-05-2021

Bij een woning waar een verbouwing heeft plaatsgevonden valt je tegenwoordig een ding op:de deuren lijken allemaal op elkaar. Dit is omdat donkere deuren de trend van 2021 zijn. Bij elkaar passende deuren moet je ook matchende deurklinken nemen voor nog meer gelijkheid. Tevens zorgt dit voor een chique uitstraling in jouw woning. Maar waarom is dit nu de trend van 2021?

Associaties bij kleuren

ls je denkt aan een bepaalde kleur, dan heb je daar gelijk associaties bij. Om iets van kleuren te begrijpen kun je kijken naar een kleurencirkel. Hier heb je de primaire kleuren (rood, groen en blauw) en de complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die lijnrecht tegenover de primaire kleuren staan. Elk soort kleur straalt een bepaald gevoel uit, als je kijkt naar de kleur rood of naar andere kleuren die lijken op rood zoals oranje, dan denk je aan warme kleuren. Het compleet tegenovergestelde hiervan is de kleur blauw, want dit is een koude kleur. Een andere associatie die je kunt hebben is bijvoorbeeld dat iets duur is, denk maar aan de kleuren van objecten die goudkleurig zijn. Donkere kleuren zetten juist een bepaalde sfeer neer die door mensen als chique en sfeervol wordt ervaren. Als veel mensen zijn/haar huis aankleden met deze donkere kleuren ontstaat er een trend.

Welke soorten deuren zijn er?

Deuren zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Als je een deur zoekt bij de huidige trend van 2021, dan wil je hout als donkere kleuren gebruiken. Denk hierbij aan Padouk, Notenhout of Mahoniehout. Elk soort hout heeft verschillende eigenschappen. Padouk is een houtsoort die in tegenstelling tot Notenhout en Mahoniehout weerbestendig is. Terwijl Notenhout en Mahoniehout weer een hele zachte houtsoort zijn, waardoor je veel verschillende producten hiermee kan maken.

Wat als ik geen passende deur kan vinden?

Ondanks dat er ontzettend veel verschillende soorten deuren zijn kan het natuurlijk voorkomen dat je geen (nieuwe) passende deur kan vinden voor jouw woning. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat bij oudere huizen een bewoner zelf een schuurtje heeft gebouwd. Vaak zijn hier geen standaard maten voor gebruikt en zo kan het voorkomen dat er geen passende deur is. Gelukkig kan je de meeste deuren altijd lakken en verven. Bij bouwmarkten of op het internet is er genoeg deurbeslag voor binnen- en buitendeuren te verkrijgen om zo jouw eigen persoonlijke deur te creëren.

Bron: van 18-05-2021