Nieuwbouw Nieuws

Kies voor GU10 led spots in je nieuwe huis

19-05-2021

Een nieuwbouwhuis is een blanco canvas. Je kunt er van maken wat je er van wilt maken. Zo kun je zelf bepalen welke kleuren, welke materialen en welke vormen je kiest. Je bent niet gebonden aan de wensen van anderen, alleen aan die van jou en je gezin. Het is dus slim om je goed voor te bereiden en je goed in te lezen over alle verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van verlichting.

Met de juiste verlichting kun je veel geld besparen

Het is sowieso verstandig om te kiezen voor led verlichting. Led lampen, of het nu gaat om inbouw- of opbouwspots, gebruiken veel minder energie, worden niet warm en gaan veel langer mee dan, bijvoorbeeld, spaar- of halogeenlampen. Een led lamp kost misschien iets meer in de aanschaf, maar die kosten haal je er zeker uit door de langere levensduur en het lagere energieverbruik.

Maar het kan nóg beter!

Een probleem met led inbouw- of opbouwspots kan zijn dat je nog ergens de trafo moet zien te plaatsen. Het is namelijk zo dat de elektriciteit in je huis altijd 230 Volt is en een reguliere led lamp werkt op 12 Volt. Je kunt een gewone led lamp dus niet zomaar inpluggen op het stroomnet in je huis. De trafo zorgt ook voor beperkingen op het gebied van dimbaarheid van de lampen. Kies je nu voor GU10 led lampen, dan omzeil je dit probleem compleet: GU10 led verlichting kan namelijk direct worden aangesloten op het aanwezige stroomnet. Hierdoor zijn de lampen gemakkelijker te plaatsen én zijn ze dimbaar.

Kies voor led in iedere ruimte in huis

Led verlichting werd vooral toegepast in ruimtes waar helder licht erg belangrijk is. Denk dan bijvoorbeeld aan de badkamer en boven het werkblad in de keuken. Doordat led verlichting nu in verschillende kleuren wit, dus ook warm wit, te koop is, én het dankzij de GU10-techniek mogelijk wordt om lampen direct aan te sluiten op het stroomnet en de lampen te dimmen, is led nu toepasbaar in iedere ruimte van je huis.

Bron: van 19-05-2021