Nieuwbouw Nieuws

Een zakelijke verhuizing in 5 stappen geregeld

20-05-2021

Is de onderneming klaar voor de volgende stap op een nieuwe locatie? Een zakelijke verhuizing biedt nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, het is een teken van progressie voor de organisatie. Stilstand is achteruitgang, wat overigens ook een reden kan zijn om een verhuizing zo lang mogelijk uit te stellen. Want het traject van verhuizen kan veel tijd en energie kosten en de dagelijkse werkzaamheden stilleggen. Toch hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Op deze pagina leggen we uit hoe een zakelijke verhuizing in slechts 5 stappen geregeld kan worden door de ervaren verhuisservice van Student Verhuis Service.

1. Verhuisservice kiezen

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste. Er zijn namelijk zoveel verhuizers werkzaam dat het lastig kan zijn om het kaf van het koren te scheiden. Kies voor een professionele dienstverlener die ervaring heeft met zakelijke verhuizingen die een persoonlijke accountmanager toewijst aan klanten. Dozen verplaatsen kan iedereen, duidelijk communiceren en meedenken met de klant is helaas niet vanzelfsprekend. Neem daarom eerst contact op met de verhuisservice waar u een goed gevoel bij heeft en stel gerust vragen. U bent niet alleen op zoek naar een verhuisservice die uw inboedel verhuist, maar naar een dienstverlener die u zal ontzorgen.

2. Offerte aanvragen

De prijs zal niet altijd doorslaggevend zijn, uiteraard is het altijd van belang om een idee te hebben van het kostenplaatje. De accountmanager zal op basis van uw input een offerte samenstellen waarbij ook vragen gesteld worden die relevant zijn voor de verhuizing. Een aantal zaken liggen vast, daarnaast zullen er ook diverse opties zijn om uit te kiezen. Informeer ook zeker naar de verzekering en de beschikbaarheid, er is meer van belang dan alleen de prijs op de onderste regel van de offerte. Let ook zeker op uitzonderingen en mogelijke bijkomende kosten zoals een prijs per kilometer. Sommige ‘goedkope’ verhuizers komen onder de streep alsnog duur uit.

https://www.studentverhuisservice.nl/zakelijk/bedrijfsverhuizingen/

Na goedkeuring van de offerte zal er een werkplan worden opgesteld. Zo weten de verhuizers wat de bedoeling is, daarnaast is het ook van belang voor werkgever en personeel om te weten hoe de verhuizing uitgevoerd zal worden. Als er bijvoorbeeld bureau’s met computersystemen verhuisd worden, dan moet er zo min mogelijk downtime zijn. Wat wordt er ingepakt, wanneer en hoe snel kunnen de werknemers weer aan de slag op de nieuwe locatie? Deze planning wordt gemaakt op basis van voorkeuren vanuit de klant en ervaring vanuit de verhuisservice.

4. Voorbereiden

De planning is de blauwdruk voor de verhuizing. Hier staan bijvoorbeeld data in vermeld en de volgorde van handelingen om het traject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk aan het inpakken en labelen van dozen, wellicht moet er op de nieuwe locaties voorbereidend werk verricht worden. Is er behoefte aan tijdelijke opslag van meubilair, zijn er verhuisdozen nodig? Door planmatig te werken tast niemand in het duister. Communicatie is de sleutel naar een zorgeloze verhuizing.

5. Verhuizen

In principe is het verhuizen op zich slechts een klein onderdeel van het proces, tenminste zo moet het in principe zijn. Als de planning en het voorbereidend werk goed wordt uitgevoerd dan is het proces van verhuizen slechts een klein tijdvak met minimale overlast voor de mensen binnen uw organisatie. Inpakken, inladen, vervoeren, uitladen, uitpakken, het zijn handelingen waar ervaren verhuizers hun hand niet voor omdraaien. Door te werken volgens standaard protocollen is het mogelijk om een verhuizing snel en efficiënt uit te voeren.

Zakelijke verhuizing in slechts 1 stap

Eigenlijk kan een zakelijke verhuizing worden opgesomd in één stap; ontzorgen. Als ondernemer wilt u zo min mogelijk tijd besteden aan een verhuizing en de focus houden op de dagelijkse werkzaamheden. Door samen te werken met een verhuisservice die niet alleen rekening houdt met de zakelijke verhuizing, maar vooral ook met de werkzaamheden binnen uw eigen organisatie, is het mogelijk om de hinder en overlast tot een minimum te beperken.

Bron: van 20-05-2021