Nieuwbouw Nieuws

Welke kamerplanten matchen het beste met het interieur van jouw huis?

26-05-2021

Tegenwoordig zien we in elke kamer wel een plant staan. Of het nou de badkamer is of de woonkamer; planten zijn in geen enkel interieur meer weg te denken. Dat is zo gek ook niet. Planten zorgen namelijk voor een natuurlijke look die jouw interieur helemaal afmaken, een extra boost aan zuurstof geven of een aanvulling op jouw parket van Quick-step zijn. Gelukkig zijn daarbovenop oneindig veel mogelijkheden als het gaat om een match met jouw interieur. Kamerplanten gaan veel verder dan alleen de groene kleur. We vertellen je graag welke het beste matchen bij jouw interieur.

Aanpassen per seizoen

Wat vaak wordt vergeten, is dat de keuze in kamerplanten ook samengaat met het seizoen wat aanwezig is. Het weer hangt namelijk ook samen met de sfeer die je in huis hebt. Kamerplanten zijn in alle seizoenen een toevoeging aan ieders woonbeleving. In de winter en herfst is het bijvoorbeeld belangrijk om wat extra kleur toe te voegen aan jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee of anthurium. Daarbij is een pluspunt dat de kunstplanten ook aanzienlijk veel op de echte variant lijken. Daartegenover zijn de lente en zomer weer een vroljike periode. Een periode waar veel tropische planten een extra boost geven. Denk hierin bijvoorbeeld aan een palmboom of citrusboom.

Inspiratie per kamer

Niet alleen de woonkamer is de plek om planten neer te zetten. Ook bijvoorbeeld de slaapkamer en badkamer zijn ruimtes waar het goed is om een plant neer te zetten. Zowel voor de luchtvochtigheid als voor de sfeer in de ruimte. In een woonkamer kun je meerdere planten in hoeken plaatsen en in de slaapkamer gaat het juist weer om meer rust. Laat zowel de planten als het interieur extra tot hun recht komen door dit op elkaar af te stemmen. Denk bijvoorbeeld bij een laminaat kopen aan een mooie groene calathea die hier perfect bij past.

Extra boost

Naast dat de plant natuurlijk een mooie toevoeging is op jouw interieur zorgt ook een plantenbak of pot voor een extra laatste toevoeging aan jouw interieur. Daarbij is het heel fijn dat deze twee accessoires makkelijk zijn aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie riete plantenbak of juist een egale zwarte bak. Niks is te gek en er zijn hierin oneindig veel mogelijkheden. Alles voor de beste match met jouw interieur.

Bron: van 26-05-2021