Nieuwbouw Nieuws

Zo maak je met droogbloemen van je nieuwe huis een thuis

27-05-2021

Als je de sleutels van je nieuwe huis krijgt kun je niet wachten om van het huis je thuis te maken. Je legt er een vloer in die past bij de rest van je interieur. Je geeft de muren een kleur die je leuk vindt. Voor de ramen komt raamdecoratie die de ruimte afmaken en voor privacy zorgen. En als je eigen meubels dan eenmaal zijn verhuisd ben je klaar. En toch mis je nog iets. Wat dacht je van een mooi droogbloemen boeket? Daarmee breng je direct sfeer in huis. Maar je kunt natuurlijk ook losse droogbloemen kopen en daar iets leuks mee doen. Als je een modern interieur hebt is een enkele tak in een dunne vaas heel strak en trendy. Maar als je meer van klassiek houdt kun je ook kiezen om droogbloemen onder een stolp te zetten. Misschien ben je creatief en wil je dat terug laten komen in je huis. In dat geval kun je met droogbloemen ook alle kanten op. Lijst ze in, stop ze in een fles die je gebruikt als kandelaar, steek ze los in een boomstam met gaatjes, maak ze onderdeel van een echte foto… In dit artikel inspireren we je hoe je met droogbloemen van je nieuwe huis een echt thuis maakt.

Wat een plaatje!

Droogbloemen verwelken niet en lenen zich daarom heel goed om in te lijsten. Neem een droogbloem en knip die in stukken. Lijst de delen apart in. Op die manier krijg je dus lijstjes met stukken steel, losse blaadjes en de bloem. Als je die dan ophangt op de plek waar ze oorspronkelijk horen creëer je weer de hele droogbloem, maar dan met lijstjes. Nog een leuk idee is om een foto te zoeken van een vaas met bloemen of een veld met bloemen. Als je dan droogbloemen in de foto steekt alsof ze in de vaas of in het veld staan en dat weer inlijst heb je een uniek kunstwerk aan de muur!

Andere vazen

Natuurlijk zijn er prachtige vazen om boeketten van droogbloemen in te zetten. Maar met een beetje fantasie maak jij je eigen vazen. Boor bijvoorbeeld gaatjes in een boomstam, natuursteen, oude tafel of kast en steek daar droogbloemen in. Hoe leuk is dat! Maar er is natuurlijk helemaal niks mis met vazen. Ook daar kun je hele leuke dingen doen. Groepeer een paar uiteenlopende vazen en zet er verschillende soorten droogbloemen in. Let wel op dat de verschillende vazen ergens een overeenkomst hebben, bijvoorbeeld in de kleur van het glas anders wordt het een rommeltje.

Bron: van 27-05-2021