Nieuwbouw Nieuws

Wat zijn de interieurtrends van 2021?

31-05-2021

Elk jaar zijn er nieuwe interieurtrends, trends die nog even blijven en trends die terugkomen. Voor 2021 is dat niet anders. Omdat we veel thuis hebben doorgebracht het afgelopen jaar merken we dat zachte en aangename materialen en kleuren de boventoon voeren. We willen ons thuis voelen en daar hoort een aaibare sfeer bij. We denken ook meer na over het effect dat ons interieur op ons welzijn heeft. Wat zorgt ervoor dat we ook thuis efficiënt kunnen werken? Op welke manier maken we van ons balkon, dakterras of onze tuin een oase van rust? Hoe kunnen we ontspannen na een dag achter de laptop aan de keukentafel? Want de keukentafel is inmiddels een multifunctioneel meubelstuk in elk interieur geworden. Er wordt aan de eiken tafel niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, gestudeerd, geknutseld, gelachen en geborreld. Veel mensen erkennen dat een tafel onmisbaar is schaffen een nieuwe aan die aan aan hun wensen voldoet. Gelukkig is er heel veel keuze. Van een rechthoekige, ovale, vierkante tot ronde houten tafel. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een tafel met glazen blad of tafel die je eenvoudig groter en kleiner kunt maken. Maar in dit artikel gaat het niet alleen over tafels, we kijken ook naar andere interieurtrends van 2021.

Warm welkom

Een interieur waar iedereen zich helemaal op zijn of haar gemak voelt is het streven van de meeste mensen. Het is een misverstand om te denken dat een moderne stijl niet zen kan zijn. Sterker nog; rustige kleurstellingen en eenheid in een interieur geeft houvast en overzicht. En door hier en daar een accent aan te brengen wordt je humeur op een prettige manier geprikkeld. Blauw associëren we onbewust al snel met lucht en water. Het is dan ook geen wonder dat de diepe tint van marineblauw in veel interieurs terugkomt. Meubels en jaloezieën van natuurlijke materialen brengen zowel lichaam als geest tot rust. Rotan bankjes met felgekleurde gebreide kussen en bamboe jaloezieën of shutters geven een tropisch gevoel zonder het huis te verlaten.

Landelijk leven

Een landelijk interieur is robuust en heel behaaglijk. Ruwe houten elementen en overmaatse industriële verlichting wisselen elkaar af. De muren zijn mosgroen of okergeel. Op de vloer liggen verweerde eiken vloerdelen en ’s avonds steken we graag de open haard aan. In een landelijk interieur komen we veel leer, onbehandeld hout, koper, geborsteld metaal en natuurlijke stoffen zoals katoen en wol tegen.

Bron: van 31-05-2021