Nieuwbouw Nieuws

Gietvloer als blikvanger in je woning

01-06-2021

Het liefst wil je een vloer die er heel erg mooi uitziet en die een echte blikvanger in je woning is. Aan de andere kant zoek je vaak een vloer die functioneel is, gemakkelijk in onderhoud is en die lang meegaat. Koop je een gietvloer, dan koop je een vloer die dit perfect weet te combineren. Want de gietvloer is én heel erg fraai en heel erg functioneel.

Strakke moderne vloer met uitstraling

Laat je een gietvloer leggen. dan koop je een strakke, moderne vloer met uitstraling. Inderdaad, die eyecatcher die je zocht. Bovendien biedt de gietvloer heel erg veel voordelen, zeker als je een gezin hebt met jonge kinderen en huisdieren. Een gietvloer is volledig naadloos. Op die manier krijgt vuil geen enkele kans zich op de vloer op te hopen. De gietvloer is vuilafstotend. Met alleen een stofzuiger en een dweil slaag je er in om de vloer steeds schoon te houden. Meer is niet nodig. Ideaal dus met jonge kinderen, want dan wordt de vloer vaak wat sneller vuil, zoals dat ook voor huisdieren geldt.

Dunne en hypoallergene vloer die onderhoudsvriendelijk is

De gietvloer is dun en hypoallergeen. Dat wil zeggen dat stoffen en pollen niet aan de vloer hechten. Zeker mensen met hooikoorts hebben daar baat bij. Jeukende ogen en niesbuien blijven zo uit. Met een gietvloer koop je bovendien een duurzame vloer die zeker tussen de vijftien en twintig jaar mee moet kunnen. De gietvloer is er tegenwoordig in heel erg veel verschillende uitvoeringen en kleuren. De prijs-kwaliteitverhouding van de vloer is uitstekend te noemen. De gietvloer koop je namelijk voor een verrassend lage prijs.

Vloercoating in breed kleurenpalet beschikbaar

Het bedrijfsleven kiest meer en meer voor vloercoating. Ook dat is gezien de vele voordelen van vloercoating logisch. Ook vloercoating is naadloos en gemakkelijk schoon te houden. Vloercoating zie je om die reden steeds vaker terug in garages, magazijnen, productieruimtes en kantoren. Hoewel erg dun is sprake van een zeer sterke vloer. Ook voor vloercoating geldt dat er sprake is van een breed kleurenpalet.

Beton cire is vloeistofdicht en antibacterieel

Tenslotte moeten we ook beton cire vloeren noemen. Beton cire is een uniek product dat ook aan de wanden te gebruiken is. Koop je beton cire, dan koop je altijd iets speciaals. Een beton cire vloer heeft veel overeenkomsten met de gietvloer en vloercoating en is bijvoorbeeld ook naadloos en slijtvast. Beton cire is vloeistofdicht en antibacterieel. De vloer biedt comfort en gemak, gekoppeld aan functionaliteit. En dat maakt het een unieke vloer.

Vloeren zijn meteen blikvangers

Zowel de gietvloer, vloercoating als beton cire gelden als zeer hygiënische vloeren. Om die reden zie je bij voedingsmiddelenbedrijven vaak ook dergelijke vloeren. Bijzonder is dat de vloeren dus heel erg functioneel zijn, maar er ook nog eens erg fraai uitzien. Leg je een van de genoemde vloeren in je huis of bedrijf, dan haal je een regelrechte blikvanger binnen. Niet zo verwonderlijk dus dat binnen het brede aanbod aan vloeren juist deze vloeren zo goed scoren tegenwoordig.

Bron: van 01-06-2021