Nieuwbouw Nieuws

Tips voor een gezellige uitstraling in huis

04-06-2021

Je kunt je interieur helemaal inrichten volgens de laatste trends, maar geeft het je ook een fijn en gezellig gevoel? Met een paar simpele tips vertellen wij jou in dit artikel hoe je een gezellige uitstraling kunt creëren in jouw huis.

Warm kleurenpalet

Kleur bepaalt voor een groot deel de sfeer in jouw huis. Niet alleen de kleur van het meubilair en de accessoires zijn van essentieel belang, de kleur op de muren is nog belangrijker. Een veilige kleurkeuze is een veel voorkomende fout als het gaat om het inrichten van de woonkamer. Door de muren in je woonkamer een warme kleur te geven, tover je gelijk een fijne sfeer in jouw huis. Om een mooi ton-sur-ton effect te creëren kun je verschillende bruintinten met elkaar mixen.

De juiste verlichting

Dé key voor een gezellige uitstraling in je huis is verlichting. Denk naast functionele verlichting, zoals spotjes en een stijlvolle hanglamp ook aan de juiste sfeerverlichting. Een tafellampje op het dressoir, een vloerlamp naast een fauteuil of een wandlamp boven de bank, deze verlichting maken de woonkamer absoluut gezelliger. Vergeet niet om ook na te denken over de juiste lichtbron. Waarmee wit licht voor een koude sfeer zorgt, creëert warm licht de sfeer waar jij naar op zoek bent.

De juiste materialen

Ook materiaalgebruik kan de sfeer in jouw huis een enorme boost geven. Ga voor stoffen zoals velvet, leer en satijn. Kies bijvoorbeeld voor velvet eetkamerstoelen in de eetkamer of keuken en zorg zo voor sfeer in meerdere ruimtes van jouw huis. Mix verschillende materialen met elkaar voor een speels effect. Leg bijvoorbeeld een stoffen en leren kussen op de bank en style het af met een wollen dekentje.

Haal de natuur in huis

Wat is er gezelliger dan een fleurige bos bloemen op tafel? Koop een mooie vaas en laat hierin de bloemen nog meer tot hun recht komen. Niet alleen bloemen zijn belangrijk voor sfeer en gezelligheid in huis, ook planten zijn daar ideaal voor. Een grote groene plant, een paar kleine cactussen of een wat kleinere kamerplant geven jouw interieur een botanische look. Ook zijn grote planten perfect om lege hoekjes op te vullen.

Een persoonlijke touch

Een interieur is pas echt af als je een persoonlijke touch toevoegt. Dit kan natuurlijk met fotolijstjes met jouw favoriete foto’s erin, maar er zijn ook andere manieren om persoonlijkheid toe te voegen. Plaats accessoires met een betekenis in een mooie open kast, zo geef je deze extra aandacht. Naast accessoires is kunst ook een goede manier om jouw persoonlijkheid naar voren te brengen. Kies voor een mooi kunstwerk of schilderij waar jij blij van wordt.

Bron: van 04-06-2021