Nieuwbouw Nieuws

Tuin summer proof maken

07-06-2021

In de zomer wil je natuurlijk lekker lang in je tuin kunnen zitten, om zo lang mogelijk te genieten van het lekkere weer. Veel mensen hebben een overkapping waar ze een prachtige tuinset hebben staan. Alleen veel mensen vinden het lastig om van de tuin één geheel te maken. Daarom is in deze blog te lezen hoe je accessoires aanbrengt in de tuin, hoe je de juiste tuinset kiest en hoe de beplanting bepalend kan zijn voor de look in je tuin.

Accessoires voor in de tuin

Door accessoires toe te voegen in je tuin kan het de tuin helemaal afmaken. Lampjes, lantaarns, fakkels, kussens en buiten vloerkleed bijvoorbeeld. Door deze accessoires toe te voegen maakt het de tuin helemaal af. Ook door bloempotten en plantenbakken in je tuin neer te zetten kun je de sfeer nog meer benadrukken in de tuin. Verder kun je met de sfeervolle toevoegingen allerlei stijlen in de tuin aanbrengen. Door meer gebruik te maken van bamboe en rotan kun je meer de boho en Ibiza stijl naar voren laten komen. Als je juist gebruikt maakt van grote strakke grijze potten krijg je meer de moderne stijl in je tuin. Je tuin kun je in verschillende stijlen toveren, door allerlei accessoires toe te voegen. Ook kun je daardoor gemakkelijk van stijl veranderen door alleen de accessoires te veranderen.

Tuinset

Bij het kopen van een tuinset is het belangrijk om te letten op of het wel past in je tuin, zit het wel lekker, prijs en kwaliteit. Doordat de tuinset vooral buiten staat is het belangrijk om op te letten of het product wel goed buiten kan staan, want het moet niet snel gaan rotten. Om van te voren goed na te denken wat voor tuinset je in de tuin wilt, wat voor sfeer je wilt creëren en hoe groot het tuinset mag zijn. Als je dit van te voren allemaal weet dan hoef je niet in de winkel nog te twijfelen of het wel past en of het wel iets is wat je zoekt. De kussens die je bij de tuinset koopt is ook iets waar je goed over na moet denken. Afhankelijk van het materiaal waar de tuinset van gemaakt is moet er goed nagedacht worden over de tuinkussens. Als je een houten of metalen ondergrond hebt dan is het fijn om dikke tuinkussens te hebben, omdat dit het comfort vergroot. Verder is het kleurgebruik ook belangrijk, want het moet wel bij de tuin passen. Hierdoor kan het mooi matchen met de rest van de tuin, waardoor er één groot geheel ontstaat.

Beplanting voor iedere stijl

Iedereen heeft zijn eigen stijl in de tuin, maar de planten kunnen dat net extra benadrukken.. Door in een strakke tuin siergrassen en mooi grote bloemen te gebruiken en in grote potten neer te zetten kan het de strakke stijl extra benadrukken. In een mediterrane tuin kun je nog citroenboom neerzetten en heerlijke kruiden, waardoor je zo met je eigen kruiden kunt koken. Hierdoor kun je met verschillende planten de juiste sfeer en look creëren.

Bron: van 07-06-2021