Nieuwbouw Nieuws

5 redenen waarom een PU gietvloer van toegevoegde waarde is in jouw huis!

15-06-2021

Is je huidige vloer aan vervanging toe? In dat geval kun je natuurlijk zeer veel kanten op. Veel mensen twijfelen ook wat betreft het type vloer waar ze het beste voor kunnen gaan. Uiteraard speelt esthetiek een belangrijke rol, maar je wil ook voor een functionele vloer gaan. Een gietvloer kan een echte aanrader voor je woning zijn. In dit artikel bespreken wij daar de voordelen van, zodat je precies weet waarom een PU gietvloer echt iets voor jou is.

1. Een PU gietvloer is waterdicht Misschien heb je het volgende probleem wel eens gehad: je hebt ergens water laten vallen en vervolgens beginnen de buren beneden jou te klagen omdat er water uit het plafond komt. Niet alle vloeren zijn namelijk waterdicht. Gelukkig is dit bij deze vloer wel het geval. Hier lekt namelijk nooit water doorheen, waardoor je de vloer dus bijvoorbeeld ook in de douche kunt installeren. Zo kun jij de vloer dus in principe op alle plaatsen laten leggen, zodat alles in je huis synchroon loopt.

2. Deze vloeren gemakkelijk schoon te maken Natuurlijk wordt er in een huis ook geleefd. Dit betekent dan ook dat er verschillende problemen op de loer liggen. Tijdens het koken kunnen er bijvoorbeeld vetspetters ontstaan. Mocht je bijvoorbeeld voorzien zijn van een houten vloer, dan kunnen deze vetspetters daar in gaan trekken en dan is de kans groot dat je deze er niet meer gemakkelijk uit gaat krijgen. Dit is gelukkig niet het geval met deze vloer. Deze is namelijk zeer gemakkelijk te reinigen, dus het is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

3. Gietvloer prijzen (wat kost een gietvloer?) Een ander voordeel is dat een PU gietvloer niet duur hoeft te zijn. De vraag wat kost een gietvloer is lastig om te beantwoorden, maar het is relatief goedkoop, omdat deze ook nog eens bekend staat om zijn duurzaamheid. Gemiddeld ben je ongeveer 50 euro per vierkante meter kwijt. De gietvloer prijzen kunnen echter verschillen. De vloer moet uiteraard ook nog gelegd worden en het is zeer moeilijk om dit zelf te doen. Daarom heb je daar ook altijd hulp bij nodig. Bij het leggen van de vloer geldt: hoe meer m2 je nodig hebt, hoe goedkoper het leggen gaat worden. Veel bedrijven werken met verschillende prijscategorieën om de prijs van de vloer te bepalen.

4. Een gietvloer is brandvertragend De grootste nachtmerrie voor elke huizenbezitter is brand in de woning. Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor de woning op zich, maar ook je eigen leven kan daarmee in het geding komen. Gelukkig brengt een gietvloer een groot voordeel met zich mee: deze werkt namelijk brandvertragend. Er zijn dan dus meer mogelijkheden om jezelf in veiligheid te brengen, of juist om de brand gemakkelijk te kunnen blussen.

5. De vloer heeft een geluiddempende werking Heb je wel eens last gehad van buren die regelmatig komen klagen omdat het er veel kabaal in je woning is? Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan schuivende stoelen maar ook aan andere problematieken. Bij deze vloer gaat dat niet voorkomen, want ze hebben een geluiddempende werking.

Bron: van 15-06-2021