Nieuwbouw Nieuws

Wat moet je doen bij een wespennest in de grond?

16-06-2021

Wie denkt dat wespen zich alleen in of in de buurt van gebouwen nestelen, heeft het mis. Sommige wespensoorten bouwen hun nest namelijk ook in de grond. Zo’n nest zit verborgen onder het zand, waardoor hij niet opvalt. Zie je de laatste tijd plotseling allerlei wespen in de grond verdwijnen? Dan is de kans groot dat er een nest zit. Als je een wespennest in de grond ontdekt hebt, wil je vast en zeker zo snel mogelijk in actie komen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat zij bij zo’n nest moeten doen. Daarom vertellen wij je in deze tekst wat je moet doen bij wespennest in de grond.

Is direct handelen noodzakelijk?

Veel mensen willen direct in actie komen als zij een wespennest ontdekt hebben. Logisch, want het is geen pretje als wespen hun nest bouwen in jouw direct omgeving. Toch is het niet altijd nodig om een wespennest in de grond te bestrijden. Waarom niet? Omdat het voornamelijk graafwespen zijn die hun nest in de grond bouwen. Aangezien deze wespen niet kunnen steken, is het niet altijd nodig om een wespennest in de grond te verwijderen. Gewone wespen en hoornaars kunnen hun nest overigens ook in de grond bouwen. Als je te maken hebt met deze wespen, raden wij je wel aan het nest zo snel mogelijk te bestrijden.

Probeer het nest niet zelf te bestrijden

Heb je een wespennest in de grond ontdekt? Dan wil je hier mogelijk zo snel mogelijk een einde aan maken. Logisch, want de overlast van het ongedierte blijft in dat geval beperkt. Daarom proberen mensen op allerlei manieren een wespennest in de grond te bestrijden. Zo horen wij geregeld verhalen van mensen die het nest dichttrappen. Dit is niet aan te raden, want de beestjes in het nest worden dan agressief en keren zich mogelijk tegen jou. Sommige mensen gieten bovendien kokend water in het nest. Helaas heeft dit weinig effect, want niet alle wespen en larven worden dan immers gedood. Hierdoor blijft er mogelijk sprake van overlast door het ongedierte.

Neem contact op met een ongediertebestrijder

Zoals we hierboven al aanhaalden, is het niet verstandig om zelf een wespennest in de grond te bestrijden. Veel mensen weten namelijk niet hoe zij dit aan moeten pakken en bovendien kun je meermaals gestoken worden. Reden genoeg om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij weet als geen ander hoe hij een wespennest in de grond te lijf moet gaan. Een bestrijder beschikt niet alleen over de benodigde kennis, maar ook over allerlei hulpmiddelen. Hierdoor slaagt hij er binnen de kortste keren in een wespennest in de grond uit te roeien.

Bron: van 16-06-2021