Nieuwbouw Nieuws

Geef je huis een extra jas en kies voor spouwmuurisolatie

17-06-2021

Als je van mening bent dat je elke maand teveel geld kwijt bent aan de energierekening, dan wordt het de hoogste tijd om in elk geval zelf te zorgen dat je bezuinigt. Wat betreft de energienota kan dat, bijvoorbeeld door te kiezen voor spouwmuurisolatie. Door alleen al de spouwmuren te isoleren, zal de energienota structureel naar beneden gaan.

Zo geef jij je woning een extra beschermlaag

Het is een gegeven dat de meeste warmte gewoon via de muren ons huis verlaat. Dat is zeker zo als je huis niet afdoende geïsoleerd is. Met spouwmuurisolatie isoleer je de ruimte die zich bevindt tussen de binnen- en de buitenmuur van je huis. Daardoor geef jij je huis een extra beschermlaag, een jasje zo je wilt. Feit is dat spouwmuurisolatie meteen zorgt voor een lagere nota voor energie. Bovendien blijft het langer warm in je huis en voelt het ook gewoon warmer aan. Door de spouwmuren te isoleren, houd je ook schimmels en vocht buiten de deur. Die krijgen nu veel minder kans zich op en tussen de muren van je huis te nestelen. Reden genoeg dus om actie te ondernemen.

Een smalle spouwmuur smeekt om het gebruik van EPS parels

Welk materiaal je gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur is uiteraard afhankelijk van de muren van je woning. Het is een gegeven dat als je een smalle spouwmuur hebt, je met EPS parels het best uit de voeten kunt. Want hoe smal de spouwmuur ook is, met EPS parels isoleer je de muren op steeds de beste wijze. EPS parels hebben geen beperking, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een product als glaswol. Met glaswol kun je prima isoleren, niet echter als de spouwmuur smal is.

Enverifoam dicht elk kiertje, hoe klein ook

Je zou ook kunnen kiezen voor isolatiemateriaal in de vorm van Enverifoam. Ook daar is voldoende reden voor want dit isolatiemateriaal dicht elk kiertje, hoe klein ook en zorgt altijd voor een naadloze isolatielaag. Enverifoam is bovendien waterafstotend en luchtdicht. Het is daarnaast een dampopen isolatiemateriaal en een zeer brandveilig product. Enbverifoam vertoont bovendien geen krimp.

Knauf Supafil is het meest populaire isolatiemateriaal voor de spouwmuur

De meeste mensen die de spouwmuren willen isoleren kiezen echter voor Knauf Supafil. De populariteit wordt voor een deel verklaard door de gunstige prijs die voor dit product gevraagd wordt, maar heeft zeker ook te maken met de eigenschappen. Knauf Supafil biedt altijd prima isolatiewaarden en biedt ook geluidsisolatie. Het behoort tot brandklasse A1 en is waterafstotend.

De eerstvolgende energierekening zal er een stuk beter uitzien

Welke van de producten je ook kiest, in alle gevallen zal sprake zijn van uitstekende isolatie. Vervolgens is het wachten op de eerstvolgende energierekening, die er een stuk beter uit zal zien dan je gewend was. Het voelt bovendien meteen na de isolatie warmer aan in je huis en dat verbetert het comfort. Het is tijd voor actie. Te beginnen met het isoleren van de spouwmuren van je huis.

Bron: van 17-06-2021