Nieuwbouw Nieuws

Ovale stoelpootdoppen beschermen de vloer op perfecte wijze tegen krassen en butsen

21-06-2021

Je kunt zelf heel erg veel doen om je vloer in je huis langer in perfecte staat te houden. Mocht je een nieuwe vloer hebben, dan zal elke specialist je ook wijzen op het beschermen van de vloer en daar horen stoelpootdoppen zeker ook bij.

Zo houd jij je vloer zo lang mogelijk in de beste conditie

Heb je een nieuwe vloer laten leggen, dan wil je die uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Dat kan prima, alleen al door voldoende bescherming aan te brengen. Je zorgt dus dat bij alle ingangen een inloopmat komt te liggen. Door de inloopmat blijft het zand en steentjes onder de schoenen vaak al voor het grootste deel op de mat achter. En juist dat zand en zeker de steentjes kunnen voor krassen en butsen op je vloer zorgen. Met de inloopmat kun je dus al heel wat onheil voorkomen.

Gebruik inloopmatten in combinatie met stoelpootdoppen

Behalve de inloopmat, ga je zelf ook aan de slag met stoelpootdoppen. Je hebt tegenwoordig stoelpootdoppen voor elke stoelpoot; van de ovale stoelpootdoppen tot uitvoeringen die rond of vierkant zijn. Er is altijd een oplossing. Kijken we naar de stoelpootdoppen, dan kun je die onderscheiden in twee verschillende soorten: de insteekdoppen en de omdoppen. Een andere benaming van de stoelpootdoppen is overigens vloerglijder.

Duurzaam, rekbaar en van kunststof of hard plastic

Kijken we naar de insteekdoppen, dan zijn die in de meeste gevallen duurzaam en gemaakt van hard plastic. Deze doppen worden gebruikt als einddop of eindstuk in een buis. Ze beschermen de vloer op de best denkbare wijze en je plaatst ze simpel in de buis van de stoelpoot. De dopjes heb je in verschillende afmetingen en uitvoeringen; van rond en zwart tot vierkant, ovaal en rechthoekig.

Ook beperk je zo het geluid van het schuiven van stoelen

De zogenaamde omdoppen zijn vaak van kunststof en transparant of zwart. Ze zijn daarnaast zeer flexibel en gemaakt van siliconenrubber. Je rekt ze gemakkelijk iets uit waardoor ze altijd om de stoelpoot passen Ook deze doppen beschermen de vloer op perfecte wijze. Krassen en butsen blijven bij het verplaatsen van de stoel uit. Bovendien blijven ook de bekende geluiden die een stoel kan maken als je schuift met stoelpootdoppen uit. Veel mensen hebben een hekel aan dat specifieke geluid.

Er zijn doppen voor al jouw meubels; zo verplaats je de meubels ook nog eens gemakkelijker

Het is ondertussen al lang en breed bewezen dat je door het gebruik van stoelpootdoppen de vloer veel langer in goede staat blijft. Door daarnaast te werken met inloopmatten blijft de vloer lang gevrijwaard van krassen. Behalve voor stoelpoten zijn er uiteraard ook doppen beschikbaar voor de tafel en voor eigenlijk al je meubels. Zo merkt dat je door het gebruik van deze producten ook sneller meubels verplaatst, omdat dit nu gewoon gemakkelijker gaat. Niet voor niets worden ze ook wel vloerglijders genoemd. Zo heeft het gebruik van deze doppen dus nadrukkelijk meer voordelen.

Bron: van 21-06-2021