Nieuwbouw Nieuws

Zo zorg jij voor een relaxte tuin voor meer ontspanning

13-07-2021

Het aanleggen van een tuin kost veel werk en waarschijnlijk kost het een aantal maanden, al dan niet jaren, voordat je het gewenste effect bereikt wat betreft het groen. Planten en bomen hebben nou eenmaal wat tijd nodig om te settelen en lekker vol te groeien. Dit kost dus wat geduld, maar er zijn ontzettend veel manieren om jouw tuin vanaf het begin een relaxte sfeer te geven. We geven je graag wat tips hoe je dit bij jouw tuin kunt bereiken!

Start sterk met de basis

Een goede basis is het belangrijkste in de tuin. Heb je al een bepaald soort tegels in gedachte of weet je nog niet zo goed hoe je de indeling precies wilt hebben? Een leuk idee voor een tuin die ontspanning uitstraalt is het plaatsen van een vlonder. Dit heeft niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar kan ook écht dat vakantiegevoel aan je tuin geven. Met speciale vlonderplanken is deze in no-time gelegd, waardoor je er heel lang van kunt genieten. Een kleine tip, beits deze met een anti-slip beits met kleine korreltjes erin. Zo zal je nooit uitglijden wanneer deze nat is van de regen.

Een omheining of schutting

Een schutting kan voor veel rust zorgen, omdat je het gevoel hebt dat je lekker in je eigen buitenruimte zit zonder anderen. Je kunt ervoor kiezen om een klassieke schutting neer te zetten, of je kunt voor een omheining gaan van tuinhout planken. Met planken kun je een omheining maken, maar je kunt deze ook vormen van kastanje palen, mocht je iets meer lucht willen toevoegen aan de omheining. Hier kan je bijvoorbeeld ook hoge grassen tussen laten groeien of andere soorten struiken of planten, voor een luchtig en natuurlijk effect.

Koop groen groots in

Wanneer de basis van de tuin solide is, kun je aan de slag met al het groen. Met allemaal nieuwe plantjes zit je waarschijnlijk nog minimaal een jaar tegen dunne, broze takjes aan te kijken. Hierdoor voelt de tuin nog steeds niet af. Wanneer je helemaal vanaf nul moet beginnen is het verstandig om naast nieuwe planten, ook al wat oudere bomen of planten aan te schaffen. Deze zijn al wat groter, voller en geven je tuin direct een mega boost. Zo voelt deze direct wat meer ‘af’, waardoor je er direct van kunt genieten.

Bron: van 13-07-2021