Nieuwbouw Nieuws

Industrieel interieur zonder saai te zijn? Zo doe je dat

16-07-2021

Plots was het overal: industriële interieurs. Je kon geen hotel of restaurant meer inlopen zonder betonnen vloeren en kale muren te zien. En mooi dat we dat vonden! Al snel vond de trend haar weg naar onze huizen. Keukens werden strak ingericht, de woonkamer minimalistischer. Baksteen en cement? Dat lieten we gewoon zien, open en bloot! Een aantal jaar later is industrieel niet meer weg te denken uit de woonwereld. Maar hoe pas je het goed toe, zonder dat je huis er simpelweg ‘niet af’ uitziet? Wij geven je een aantal tips!

1.Begin bij de basis

Om een goed industrieel interieur te ontwerpen, kun je niet alleen een nieuwe vloer of nieuwe meubels nemen. Het gaat om het totaalplaatje. Strip daarom de kamer helemaal leeg en maak een moodboard. Wat vind je precies mooi aan het industriële? Wil je het vooral laten terugkomen in grote elementen zoals de muur, met zachte meubels? Of juist ook industriële verlichting en andere details? Leg dit vast, zodat je interieur geen random puzzel wordt die niet in elkaar past.

2.Kies de materialen

Het mag bij industrieel dan wel om ruw gaan, dat betekent niet dat je voor slecht-ogende materialen kunt gaan. Integendeel: steek wat extra centen in mooie bakstenen, knap die houten balken op: zorg dat het er ruw, maar wel verzorgd uitziet.

3.Think big!

Voor grote meubelstukken, ga ook echt voor groot. Een lange, houten eettafel staat prachtig in een industrieel interieur. Ga voor meubels met weinig kleine tierelantijntjes en details. Koop je een plant? Ga dan voor een lekker grote plant. Een mega cactus bijvoorbeeld!

4.Kleur bekennen

Een industrieel interieur hoeft echt niet alleen maar wit, grijs en bruin te zijn. Je kunt het veel meer ‘eigen’ maken door een kleurrijk element toe te voegen. Bijvoorbeeld gekleurde eettafelstoelen, vrolijk gekleurde eettafellampen, kussens op de bank of een mooi vloerkleed dat er echt uitspringt.

5.Voeg accessoires toe

Industriële interieurs zijn overwegend minimalistisch, maar het mag heus gezellig voelen. Voeg daarom de nodige accessoires toe, liefst met een iets zachtere look en feel. Denk bijvoorbeeld aan grote kaarsen, voor wat warmte. Of een gevlochten mand, die mooi afsteekt tegen een gietvloer.

Ga jij voor een industrieel interieur?

Geef jezelf vooral ook de tijd om de juiste materialen en meubels te verzamelen. Hoe meer tijd je neemt om de juiste spullen te kiezen, hoe langer je ervan zult genieten. Veel woonplezier!

Bron: van 16-07-2021