Nieuwbouw Nieuws

Verhuizen naar je nieuwbouwwoning: zo pak je het aan

04-08-2021

Verhuizen naar je nieuwe woning blijft een hele onderneming, of het nu nieuwbouw is of niet. Een goede planning is daarbij noodzaak. Bij een nieuwbouwwoning komt soms nog meer om de hoek kijken. Bij iedere woning is het belangrijk dat je kijkt naar de staat waarin ze opgeleverd wordt, maar bij een nieuwbouwwoning is extra belangrijk om te kijken of het bouwen van de woning geen gebreken heeft opgeleverd. Een nieuwbouwhuis is bijna nooit perfect na de oplevering. Het is belangrijk als eerste bewoner om bij de oplevering goed te kijken of er nog een aantal gebreken zijn, want die zijn er altijd. Bij de verhuizing zelf is het belangrijk dat alles goed is ingepakt, er is niets zo vervelend als spullen die nog niet zijn ingepakt. Zit je in de stress door de verhuizing? Kijk dan is voor verhuisdozen met een snelle levering! Dit scheelt jou tijd en stress en maakt de verhuizing een stuk makkelijker.

Maak meldingen van gebreken zo snel mogelijk

Een nieuwbouwhuis wordt toch altijd perfect opgeleverd? Nou, dit is dus vaker niet dan wel. Het is daarom belangrijk dat je bij de oplevering kritisch bent en dingen meteen aankaart als je het ziet. Hoe eerder deze zaken zijn opgelost, hoe beter. Wacht je hier te lang mee? Dan zal het meer tijd kosten en soms ook nog geld. De bouwer of aannemer van de nieuwbouwwoning is namelijk verplicht gebreken binnen drie maanden na de oplevering op te lossen. Wacht je hier te lang mee? Dan is de kans erg groot dat je nog wel even met deze problemen zit. Heb je zelf weinig verstand van woningbouw? Huur dan een deskundige in om mee te nemen naar de oplevering.

Regel contracten voor gas, water, licht, inboedel en opstal

Als je intrekt in je nieuwe woning wil je natuurlijk dat alles goed is geregeld. Je wilt natuurlijk niet onder de douche staan zonder water in je nieuwe huis. Als je verhuist naar een nieuwbouwhuis heeft in de meeste gevallen de projectontwikkelaar al gezorgd voor alle aansluitingen op het elektriciteits-, gas- en telecom netwerk. Is dit nog niet geregeld? Zorg dan dat je dit zo snel mogelijk doet. Het kan soms wel even duren voordat alles goed is doorgevoerd en alles naar behoren zal werken. Ook bij de verhuizing wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Goede kwaliteit verhuismateriaal kopen gaat een hoop tijd schelen en biedt je de mogelijkheid om de spullen later weer door te verkopen!

Bron: van 04-08-2021