Nieuwbouw Nieuws

Haal meer uit jouw tuin

04-08-2021

Meer uit je tuin halen? Plaats een overkapping

Een overkapping van hout plaatsen kan helpen om net even wat meer uit jouw tuin te halen. Tegenwoordig zijn houten overkappingen enorm populair en zie je deze in veel tuinen terugkomen. De reden hiervoor? Steeds meer mensen willen het buitenleven naar binnen halen en meer in de tuin leven. Zo zorgt het buitenleven onder andere voor een betere gemoedstoestand. Wie wil dat nou niet? Wij vertellen je wat de voordelen zijn van een overkapping en hoe je hiermee meer uit je tuin kunt halen. Lees snel verder voor meer informatie over tuinoverkappingen en ga direct aan de slag met het plaatsen van je eigen overkapping!

Perfect tijdens slecht weer

Kies je voor een schuur met overkapping dan ben je wanneer je gedeeltelijk buiten bezig bent toch voldoende beschut. Het grootste voordeel van een overkapping, of dit nu voor je schuur of voor het terras is, is dat je met slecht weer nog gewoon buiten kunt zitten. Dat is toch werkelijk ideaal in een land waar het vrij vaak regent? Zo kun je jouw klus droog afmaken of lekker droog een boek lezen in de tuin met regengeluiden op de achtergrond.

Lekker buiten zitten in de zomer

Ook voor de zomer is een terrasoverkapping geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een overkapping waar je een zijde open kunt schuiven, zodat je ook tijdens de zomermaanden heerlijk buiten kunt zitten. Hang tevens wat leuke hangplanten op aan de overkapping en maak hierbij gebruik van verschillende kleuren. Zorg er wel voor dat het een mooi geheel wordt. Wat je dan krijgt, is een echte eyecatcher waar je ook nog eens fijn kunt zitten. Zet tijdens een zomeravond heerlijk geurende kaarsen neer, zodat je ‘s avonds lang en in een fijne sfeer van je terrasoverkapping kunt genieten.

Ook geschikt voor een carport

Wist je dat je de terrasoverkapping ook kunt gebruiken om een carport te plaatsen? Ideaal als je weinig tot geen ruimte hebt voor een garagebox aan je woning. Zo staat je auto mooi droog en wordt deze goed beschermd tegen verschillende invloeden zoals regen, sneeuw en bladeren. En wat dacht je van vogelpoep? Daar heb je met een carport geen last meer van.

Wil jij meer uit jouw tuin halen met een terrasoverkapping? Ga dan op zoek naar een specialist en laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw tuin.

Bron: van 04-08-2021