Nieuwbouw Nieuws

Verhuizen naar een nieuwbouw woning: zo kies je een betrouwbare verhuizer

18-08-2021

Een verhuizing is iets om jaren naar uit te kijken. Wel komt er aardig wat werk bij kijken. Zo dien je de oude woning te verkopen en gaat er veel tijd zitten in de zoektocht naar een nieuwe woning. Als je eenmaal je droomhuis hebt gevonden, dan moet je een aantal keuzes maken. Een van de belangrijkste keuzes is of je de verhuizing zelf gaat organiseren of dat je hier een verhuisbedrijf voor inschakelt. Als je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te zetten, is het belangrijk dat je planmatig te werk gaat.

Weet wat je zoekt in een samenwerking

Als je graag in zee wilt met het beste verhuisbedrijf, is het vooral belangrijk dat je weet wat je zoekt in een samenwerking. Zet op een rijtje wat je prettig vindt en vooral ook wat je niet prettig vindt in een samenwerking. Een belangrijk punt waar je over na moet denken is de verzekering. Indien je wilt dat je spullen verzekerd zijn tijdens de verhuizing, dan dien je daar direct of indirect voor te betalen. Stel vooraf vast hoeveel je extra wilt betalen voor een goede verzekering.

Zoek een verhuisbedrijf in de buurt

Als je een verhuisbedrijf in wilt schakelen, is het slim om in de buurt te zoeken. Ten eerste is het dan eenvoudiger om een gesprek in het echt in te plannen. Je hoeft dan niet lang te reizen en bespaart daar geld mee. Een ander voordeel is dat je ook minder hoeft te betalen voor de verhuizing zelf. Dit omdat je bij elk bedrijf voorrijkosten moet betalen. Hoe verder het bedrijf van je huis vandaan zit, hoe meer geld het kost. Mocht je een verhuizing in Amsterdam voor de boeg hebben, dan is het niet alleen voordelig maar ook verstandiger om een verhuisbedrijf uit de buurt in te schakelen. Verhuisbedrijven Amsterdam weten namelijk hoe ze zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan in de stad. Hiermee verklein je de kans op schades en bovendien duurt de verhuizing dan ook minder lang.

Vraag bekenden om hulp

Bij je eerste verhuizing is er erg veel onzeker. Je weet niet precies waar je naar moet kijken en dat kan de verhuizing stukken lastiger maken. Om te voorkomen dat iets moois verandert in een ramp, kan het handig zijn om bekenden om hulp te vragen. Zij hebben wellicht al meerdere verhuizingen achter de rug en weten precies waar je op moet letten. Vraag op tijd om hulp en zorg ervoor dat de verhuizing erg soepel verloopt.

Vergelijk bedrijven via het internet

Als je op zoek bent naar een verhuisbedrijf, kun je er ook voor kiezen om via het internet verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk de bedrijven zowel op prijs als op service. Neem hier de tijd voor en voorkom dat je een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt.

Bron: van 18-08-2021