Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouw woning voor de verhuur: Alles glimmend nieuw

23-08-2021

Woningen of appartementen voor de verhuur kan een interessante investering zijn voor wie geld op de plank heeft liggen. Toch kan het idee van lastige huurders en het regelen van onderhoud aan bestaande woningen potentiële vastgoedbeleggers afschrikken. Nieuwbouw is dan een interessante optie.

Verhuurders zitten niet te wachten op lekkende kraantjes

Discussies over lekkende kraantjes en nieuwe kozijnen. Je moet er niet aan denken. Met het investeren in vastgoed wil je toch vooral je geld voor jou laten werken en zelf net iets minder te doen hebben? Dat maakt investeren in nieuwe woningen voor de verhuur extra aantrekkelijk. Alles is nieuw en je hebt er de eerste tijd geen omkijken naar. Geen onderhoudskosten, geen onverwachte kosten en dus een mooie bron aan passief inkomen dankzij de maandelijkse huurinkomsten.

Investeren in vastgoed zonder gedoe

Wie wat geld op de plank heeft liggen, doet er goed aan te bedenken wat daarmee mogelijk is. Tegen een negatieve rente op de bank laten staan, is niet echt een optie. Investeren in een Verhuurhypotheek kan een interessante optie zijn, maar dan liefst zonder veel gedoe.

Gedoe kan ontstaan wanneer huurders niet tevreden zijn met het wooncomfort dat geboden wordt. Een lekkend dak kan natuurlijk echt niet, maar over het moment waarop een badkamer vervangen moet worden, kun je flink met elkaar van mening verschillen. Of wat dacht je van het moment dat de schilders de buitenboel moeten komen verven of de verwarmingsketel gaan vervangen? Overlast voor de huurders en dus klachten bij jou.

Geen omkijken naar

Hoe lekker is het dan als alles glimmend nieuw is? Nieuwbouwprojecten zijn alleen al daarom interessant voor vastgoedbeleggers. Wanneer alles naar wens is opgeleverd, heb je er een tijdlang geen omkijken meer naar. Huurders tevreden, jij tevreden, je bankrekening tevreden.

Er komt natuurlijk echt wel een tijd dat er onderhoud gepleegd moet gaan worden. Maar tegen die tijd zijn er misschien weer andere opties. Bijvoorbeeld verkoop van het vastgoed en op naar een volgend project?

Financiering zonder gedoe

Natuurlijk wil je ook geen gedoe bij het aanvragen van een vastgoedfinanciering. Niet zelden vragen banken je de hemd van het lijf en dan nog moet je maar kijken of je binnen de strikte voorwaarden past. Gelukkig zijn er ook partijen die het meer praktisch bekijken; de waarde van het onderpand is het meest relevant. Zit dat goed en is er een goede verhouding van het te lenen bedrag ten opzichte van de waarde, dan is er veel mogelijk. En dat is eigenlijk eenvoudig uit te vragen, bijvoorbeeld via de quickscan bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Bron: van 23-08-2021