Nieuwbouw Nieuws

Een moderne keuken met gerectificeerde tegels

27-08-2021

Bij de productie worden de hoeken en randen van de gerectificeerde tegel na het bakken afgezaagd. Dit resulteert in een hele strakke uitstraling met minimale naden tussen de tegels.

In deze blog lees je over de voordelen van de gerectificeerde tegel en hoe die prachtig zal staan in een nieuwbouwwoning. Maar ook de niet gerectificeerde tegel heeft mooie eigenschappen waarover je hieronder zult lezen.

Voordelen van de gerectificeerde tegel

Bekleed je je nieuwe keuken of vloer met gerectificeerde tegels, dan creëer je een heel moderne inrichting met een strak design. Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten op het terras kun je gerectificeerde tegels plaatsen. In een nieuwbouw woning met strakke muren en moderne kenmerken ligt een vloer met gerectificeerde tegels er prachtig bij. Door de strakke randen en hoeken die vakkundig afgezaagd worden, kunnen de tegels dicht tegen elkaar aan gelegd worden en houd je een voeg van maximaal 2 mm over.

Wil je gerectificeerde tegels zetten in je nieuwe keuken of buiten op het terras, dan vergt dat de nodige aandacht. Het is belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak is. Is dit niet het geval, dan zie je bij het aanbrengen van de gerectificeerde tegels iedere uitstekende hoek of rand. Dus om dat hoogteverschil te minimaliseren en de tegels optimaal tot hun recht te laten komen, is aandacht voor een strakke ondergrond vereist. Het vraagt meer tijd en geduld om de gerectificeerde tegels er strak in te zetten. En vertrouw je het jezelf niet toe, laat het dan over aan een professionele tegelzetter. Hij zorgt ervoor dat jouw keuken strak en modern uit de verf komt met gerectificeerde wandtegels.

Ga je voor minder strak?

Wil je een minder strak en modern design, dan kies je voor een niet gerectificeerde tegel. Deze wordt na het bakken niet afgezaagd, dus je behoudt de ronde aflopende randen. In een meer klassieke stijl komt de niet gerectificeerde tegel mooi tot zijn recht. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen, omdat je minder nauwkeurig te werk gaat dan bij het zetten van een gerectificeerde tegel. En het valt minder op wanneer de ondergrond oneffenheden bevat, omdat de hoogteverschillen minder opvallen. Met niet gerectificeerde vloertegels creëer je een robuuste uitstraling die past in een klassieke inrichting.

Kies voor een gerectificeerde tegel voor een super strak eindresultaat

Met het aanbrengen van de gerectificeerde tegel op de vloer of aan de wand zorg je voor een bijzondere en strakke uitstraling. Dit heeft een bijzonder effect en haalt een gevoel van luxe naar boven. Ligt de tegel er naadloos en super strak in, dan bereik je een heel mooi eindresultaat. En met de kwaliteit van het zetwerk en de gerectificeerde tegel kun je er lang van genieten.

Ben je aan het nadenken over een nieuw ontwerp voor je keuken of buitenterras en wil je een vloer die perfect bij de stijl van jouw nieuwbouwwoning past? Kies dan voor een gerectificeerde tegel die je vakkundig laat plaatsen door een professionele tegelzetter.

Bron: van 27-08-2021