Nieuwbouw Nieuws

5 geschikte tuinafscheidingen voor uw nieuwbouwhuis

31-08-2021

Bij vrijwel iedere tuin mag een goede schutting niet ontbreken. Het geeft duidelijk de grens aan en het zorgt ervoor dat er geen ongenodigde gasten jouw tuin in kunnen sluipen. Als jij sinds kort de trotse eigenaar bent geworden van een nieuwbouwwoning, kun je wellicht nog een aantal tips op dit gebied gebruiken. Hieronder staan 5 geschikte schuttingen voor een nieuwbouwtuin op een rij. Voor welke optie ga jij?

1. Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is een hele goede tuinafscheiding voor een nieuwbouwtuin. Het hekwerk bestaat uit horizontale en verticale stalen staven. De afstand hiertussen is vrij klein, waardoor je het hek lastig kunt beklimmen. Hiermee houd je inbrekers buiten de deur. Daarnaast is dubbelstaafmat heel stevig en heeft het een lange levensduur. Het hekwerk heeft van zichzelf een moderne en industriële uitstraling. Wil je liever meer privacy en/of dat het hek opgaat in de natuurlijke omgeving? Kies dan voor een groen gecoate versie en laat er klimplanten tegenaan groeien.

2. Houten schutting

Een traditionele houten schutting is ook een prima keuze. Het natuurlijke materiaal brengt meer warmte en sfeer in een strakke nieuwbouwtuin. Voordat je een houten schutting koopt, is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende houtsoorten. Ieder soort heeft andere eigenschappen. De drie beste opties zijn schuttingen van grenenhout, hardhout en Douglas hout.

3. Hout beton schutting

Spreekt de warme uitstraling van een houten schutting je aan, maar ben je op zoek naar een variant die nog steviger is? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een hout beton schutting. De betonpalen en betonnen onderplaten maken deze tuinafscheiding extra stevig. Ook zorgt het robuuste materiaal voor een stoere touch. Hout beton schuttingen zijn erg duurzaam en gaan langer mee dan traditionele houten tuinafscheidingen.

4. Schanskorven

Een minder voor de hand liggende optie is een schanskorf tuinafscheiding. Dit wordt ook wel een steenkorf schutting genoemd. De korven worden gevuld met grote stenen of natuurstenen brokken. Dit maakt de schutting robuust, stevig en duurzaam. Omdat het hekwerk is opgevuld, creëer je bovendien meer privacy in jouw nieuwbouwtuin. Het is ook mooi om schanskorven te combineren met dubbelstaafmat hekwerk voor een speelse afwisseling.

5. Natuurlijke schutting

Tot slot is een natuurlijke tuinafscheiding nog een mogelijkheid. Denk aan een haag, schutting van bamboe of rietmatten. Het nadeel is dat deze schuttingen niet inbraakwerend en vaak minder stevig zijn. Een goede oplossing is om bijvoorbeeld de haagplanten te combineren met een stevig hekwerk.

Bron: van 31-08-2021