Nieuwbouw Nieuws

Snel genieten van je onderhoudsvrije nieuwbouwtuin

08-09-2021

Steeds meer mensen willen een tuin die sfeervol, maar vooral onderhoudsvrij is. Het is daarom geen verrassing dat kunstgras de laatste jaren zo populair is geworden. Een kunstgazon is de ideale basis voor een onderhoudsvrije nieuwbouwtuin. Het kan snel gerealiseerd worden, brengt meer sfeer in de tuin en heeft nog veel meer voordelen.

Kunstgras voor een onderhoudsvrije tuin

Wil je genieten van een prachtig groen grasveld, maar zie je het onderhoud niet zo zitten? Dan is kunstgras een echte uitkomst. Kunstgras hoeft uiteraard niet gemaaid, geverticuteerd of bemest te worden. Dat scheelt een hoop tijd en werk. Het is aan te raden om af en toe met een bezem over het kunstgras heen te gaan. Zo voorkom je dat de vezels (de grassprieten) van het siergazon plat gaan liggen en kun je vuil gemakkelijk verwijderen.

Binnen een dag genieten van een nieuw kunstgazon

Om zo snel mogelijk van je nieuwe kustgazon te genieten, kun je het beste strak kunstgras laten leggen door een specialist. Oppervlakken tot 100 m2 zijn namelijk al binnen één dag klaar. Het is eventueel ook mogelijk om sommige werkzaamheden zelf aan te pakken. Vraag altijd naar de servicemogelijkheden en vraag een offerte op maat aan.

Sfeer in jouw nieuwbouwtuin

Kunstgras is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar brengt ook een hele gezellige sfeer in een nieuwbouwtuin. Het straalt veel meer warmte uit dan een tuin met alleen maar terrastegels. Je kunt een kunstgazon eenvoudig aanpassen op de stijl van jouw tuin. Combineer het bijvoorbeeld met een robuuste houten schutting voor een landelijke look of met een terras van betonlook tegels voor een stoere uitstraling.

Geen tuin? Kunstgras op het balkon

Heb je geen tuin? Ook dan kun je genieten van de voordelen van een kunstgazon. Het is immers mogelijk om kunstgras op je balkon of dakterras te laten leggen. Waar er in een tuin gebruik wordt gemaakt van zand voor een goede afwatering, wordt dit op een balkon vervangen voor drainagetegels. Zo kan het water altijd goed weglopen.

Nog meer voordelen van kunstgras

Naast de sfeervolle uitstraling en het eenvoudige onderhoud, heeft kunstgras nog een aantal voordelen. Zo zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld speciaal gras voor intensieve sporten, kunstgras met een levensechte uitstraling of een kunstgazon in een bijzondere kleur. Voor ieder budget en ieder doeleinde is er een geschikt soort te vinden. Bovendien heeft kwalitatief kunstgras een lange levensduur waardoor je er nog jaren plezier van hebt. Het is zeker een duurzame investering.

Bron: van 08-09-2021