Nieuwbouw Nieuws

Drie dingen waarmee je je nieuwbouwwoning makkelijk kunt opfleuren

16-09-2021

Een nieuw huis inrichten; het is natuurlijk ontzettend leuk, maar het kan ook heel lastig zijn. Het is niet voor niets zo dat mensen vaak de hulp inschakelen van een binnenhuisarchitect of adviseur. Ben je toch van plan om zelf aan de slag te gaan met de inrichting, dan hopen we je met dit artikel vooruit te helpen.

Lampen

Lampen zijn natuurlijk vooral praktisch: Je hebt ze sowieso nodig. Toch kunnen lampen meer voor de inrichting van je woning betekenen, dan dat je misschien zou denken. Lampen op zichzelf kunnen namelijk al prachtige decoratie zijn waarmee je je woonkamer of keuken kunt opfleuren. Mooie hanglampen boven de keukentafel zijn hier een goed voorbeeld van. Hanglampen zorgen namelijk voor een minder ‘leeg’ gevoel in een ruimte, en zorgen daarmee voor veel sfeer. Ook leuke, kleine lampjes, in bijvoorbeeld potten of boven de kast, kunnen voor veel sfeer zorgen binnen een woning.

Keukentafel

Ook een keukentafel zul je terug vinden in elk huis. Ook dit is vanwege het praktische aspect van de tafel: Je eet er dagelijks aan. Toch is het belangrijk om niet alleen te zoeken naar de eerste, beste, goedkope keukentafel. Omdat een keukentafel veel ruimte inneemt, is het extra belangrijk dat deze veel toe te voegen heeft aan de sfeer binnen een woning. Om deze reden is het belangrijk om extra geld opzij te zetten voor een mooie, houten keukentafel, en niet te gaan voor een saaie tafel van kunststof. Heb je niet zo’n groot budget? Ook dat is in principe geen probleem. In de kringloop winkel vindt je prachtige, harthouten tafels die verkocht worden voor een prikkie. Deze zijn eenmaal thuis, hartstikke makkelijk op te fleuren met een likje verf, of een goede schuurmachine.

Eetkamerstoelen

We hebben net al uitgelegd waarom een mooie keukentafel ontzettend belangrijk is binnen een interieur. Precies om deze reden is een mooie eetkamer stoel even belangrijk. Een plastic stoel is simpelweg zonde, en geeft weinig sfeer. Het beste kun je gaan voor mooie gestoffeerde stoelen met metaal, of houten stoelen. Bij de Ikea zijn tegenwoordig veel mooie, betaalbare stoelen te vinden, maar wil je echt gaan voor iets unieks, dan kun je ook oude, houten stoelen een goede opknapbeurt geven door ze in een leuke kleur te schilderen. Eén extra tip: Kijk ook eens naar leuke, houten bankjes. Deze zie je tegenwoordig steeds vaker aan de eettafel staan!

Bron: van 16-09-2021